Пишний пиріг шарлотка з яблуками і сиром в духовці
Пиріг з сиром готується нітрохи не складніше класичної шарлотки. Головне лише покласти всі інгредієнти у форму для випічки в правильній послідовності. При цьому смак ласощів стає зовсім іншим. Тим, хто хоче додати в випічку легку кислинку, можна покласти сир в чистому вигляді, а ось завзятим ласунам обов’язково слід змішати його з цукром. Якщо сир знежирений, також додайте до нього трохи сметани, щоб було простіше розподілити начинку по тесту, а сама шарлотка стала більш соковитою.
Інгредієнти:
- 5 яблук;
- 5 яєць;
- 300 г сиру;
- 1 склянка борошна;
- 1 ½ склянки цукру;
- 70 г вершкового масла.
Спосіб приготування:
- В одній мисці з’єднати склянку цукру і яйця, збивати всі 7 хвилин на високій швидкості міксера.
- Постійно помішуючи тісто, ввести в яєчну масу просіяне борошно.
- У чашу блендера викласти сир, цукор, що залишився і 50 г масла, збити до однорідності.
- З яблук видалити серцевини, самі яблука нарізати часточками.
- Змастити роз’ємну форму для випічки вершковим маслом.
- Вилити на дно форми третину підготовленого тіста, потім додати яблука (залишити трохи для прикраси).
- Зверху рівномірно розподілити сирну начинку, залити її рештою тестом.
- Прикрасити пиріг з яблуками, розклавши їх поверх тіста.
- Запікати шарлотку при 180 градусах 45 хвилин.