Пиріг шарлотка з яблуками

Простий пиріг шарлотка з яблуками в духовці

Важко знайти пиріг, який готувався б простіше, ніж шарлотка з яблуками. Якщо нашим бабусям доводилося робити все вручну, то збивання яєць для цього ласощі могло викликати певні труднощі. З появою зручних блендерів, міксерів і інших кухонних пристосувань весь процес займе буквально кілька хвилин і нітрохи не втомить господиню. Разом з яблуками можна покласти в пиріг груші, сливи, банани та інші фрукти, які опиняться під рукою. Чим різноманітніше буде начинка, тим смачніше і сама шарлотка.
Інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 1 склянка борошна;
  • ½ Ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 20 г вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • Добре збити яйця з цукром за допомогою блендера або звичайного віночка.
  • Борошно просіяти разом з розпушувачем, додати сухі інгредієнти в яєчну суміш.
  • Очистити яблука від шкірки і насіння, нарізати фрукти шматочками.
  • Вершковим маслом змастити глибоку форму для випічки.
  • Красиво розкласти по дну форми часточки яблук і акуратно залити їх тестом.
  • Розігріти духовку до 190 градусів і випікати шарлотку 40 хвилин.
  • Перед подачею на стіл пиріг перевернути яблуками вгору.