Перець, фарширований м’ясом і грибами в духовці
Ніжне і ситне блюдо для всієї родини. Перчики, фаршировані курячим фаршем, ідеально пропікаються, виходять дуже м’якими і ароматними. Гриби можна вибирати на свій розсуд. Підійдуть і свіжі, і сушені. Таке блюдо можна використовувати для святкового столу.
Інгредієнти:
- 3 болгарських перцю;
- 300 г курячого філе;
- 1 цибулина;
- 200 г печериць;
- 150 г твердого сиру;
- Зелень;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Почистити цибулю, дрібно порубати і обсмажити на сковороді до золотистого кольору.
- Гриби ретельно промити, нарізати невеликими шматочками і додати на сковороду.
- Змішати цибулю і гриби, смажити 10 хвилин, постійно помішуючи, потім остудити.
- Філе промити, нарізати і прокрутити на м’ясорубці.
- Додати до фаршу мелкорубленную зелень, піджарку з лука і грибів, сіль і перець, перешкодити.
- Перці помити, розрізати вертикально на дві половинки, видалити насіння.
- Заповнити фаршем половинки і викласти на деко.
- Натерти сир на дрібній тертці, посипати зверху на кожен перець.
- Духовку прогріти до 190 градусів і готувати перці 40 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати перець, фарширований м’ясом. Приємного апетиту!
Перці, фаршировані м’ясом, готуються зовсім не складно, а ефект це блюдо виробляє стоїть. Овочеве обрамлення і м’ясна начинка завжди вважається найбільш виграшним поєднанням, тому фаршировані перчики підійдуть і для домашнього приготування, і для свята. Кілька порад, як приготувати цю страву, стануть в нагоді початківцям кулінарам:
- З болгарського перцю потрібно ретельно прибирати все насіння, інакше страва може гірчити;
- Щоб легко очистити перці від усього зайвого, злегка втиснути ніжку всередину, а потім виймайте разом з насінням;
- Фарш для начинки можна використовувати будь-який, але краще взяти комбінований, наприклад, свинину і яловичину;
- Для приготування в мультиварці можна використовувати режими «Гасіння», «Рагу», «Смаження» або «Випічка», в залежності від моделі;
- З свіжого перцю можна зробити заготовки на зиму. Досить очистити овочі від насіння, а потім законсервувати їх або помістити в морозилку.