Солодкий перець, фарширований м’ясом і рисом в мультиварці
Фаршировані перчики готуються набагато простіше, ніж здається на перший погляд. Особливо можна заощадити час, якщо купити вже готовий фарш. Тоді досить буде змішати його з рисом і наповнити перці. Перед тим, як готувати, рис в мультиварці, його потрібно ретельно промити. Можна додати до фаршу кінзу, кріп, петрушку або м’яту.
Інгредієнти:
- 8 болгарських перців;
- 600 г м’яса;
- 70 г рису;
- 3 цибулини;
- 2 моркви;
- 3 помідори;
- 30 г рослинної олії;
- 1 лавровий лист;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Одну цибулину і м’ясо порізати на шматочки і пропустити через м’ясорубку.
- Додати сіль, перець і рис, перемішати.
- Решту цибулі порізати дрібними кубиками, натерти на тертці моркву.
- У чашу мультиварки залити рослинне масло, включити програму «Випічка» або «Смаження».
- Викласти в каструлю цибулю і моркву, смажити 20 хвилин, не закриваючи кришку.
- З перців видалити ніжки і насіння, заповнити фаршем.
- Помідори очистити, натерти на тертці.
- Викласти перці в чашу мультиварки, зверху залити томатним соусом.
- Долити воду (так, щоб перці були повністю покриті).
- Кинути лавровий лист і закрити кришку мультиварки.
- Продовжувати приготування в раніше обраному режимі 20 хвилин.
- Змінити програму на «Гасіння», готувати ще 1 годину 30 хвилин.