Печиво на пиві

Листкове тісто на пиві для печива

Найпопулярніше у ласунів тісто, яке можна приготувати на світлому пиві за лічені хвилини. Листкове печиво вийде дуже смачним і хрустким, але при цьому ніжним і розсипчастим. Правильно приготоване тісто на пиві після вимішування має бути повністю однорідним, гладким і м’яким (трохи більш пружним, ніж для пиріжків). Печиво з запропонованого тесту потрібно випікати близько 15 хвилин. При цьому лист повинен бути сухим, без олії. Прикрасити десерт можна цукровою пудрою.
Інгредієнти:

  • 250 г вершкового масла;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 250 мл пива;
  • 3 склянки борошна.

Спосіб приготування:

  • Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і розтерти його з борошном в крихту.
  • Додати в тісто сіль, цукор, пиво і лимонний сік, добре вимісити.
  • Готове тісто покласти в холодильник на 1 годину.
  • Розкачати тісто в пласт товщиною в півсантиметра.
  • З тіста вирізати печиво будь-якої форми, використовуючи чарки, чашки або спеціальні формочки.

Тепер ви знаєте, як готувати печиво на пиві. Приємного апетиту!
Печиво на пиві – це настільки просте і смачне блюдо, що можна пекти його хоч кожен день, не докладаючи особливих зусиль. При цьому різноманітність начинок і рецептів тесту дозволить дивувати гостей і домочадців новими смаками улюблених ласощів. Якщо ви тільки починаєте своє знайомство з домашньою випічкою, вам знадобляться наступні поради, як приготувати печиво на пиві:

  • Для приготування печива на пиві використовуйте звичайний хмільний напій, без спеціальних смакових добавок. Пиво повинно бути свіжим, світлим і неміцним;
  • Просто замініть цукор або цукрову пудру ароматними спеціями, і ви отримаєте смачне солоне печиво на пиві, яке стане гідним конкурентом чіпсів і сухариків. Для цього використовують сушену зелень, паприку, кунжут або гострий перець чилі;
  • Печиво на пиві в процесі випічки не повинно стати темним – важливо встигнути дістати солодощі з духовки, коли вони лише злегка підрум’янилися. Саме тоді печиво і добре пропечеться і не пригорить, залишиться досить м’яким у середині і привабливим на вигляд;
  • Випікати печиво на пиві рекомендується на сухому листі, або ж з використанням пекарської папери. У складі тесту і так достатньо жиру, щоб випічка не пригоріла, так що не варто даремно збільшувати калорійність страви.