Печиво на пиві

Просте печиво на пиві без маргарину

Тісто для цього печива дійсно готується дуже просто, але от начинка і посипка з різних горішків перетворить десерт у вишукане ласощі. Кульки з тіста потрібно робити невеликі, щоб вони самі за формою і розміром нагадували грецькі горіхи. В саме печиво цукор додавати не потрібно – сироп відмінно просочить випічку, зберігши при цьому її розсипчасту структуру. Цей рецепт печива на пиві можна використовувати під час посту – ніякі тварини жири до складу не входять.
Інгредієнти:

  • 350 мл води;
  • 200 мл пива;
  • 300 мл рослинного масла;
  • 1 кг борошна;
  • 180 г волоських горіхів;
  • 130 г фундука;
  • 350 г цукру;
  • 12 г розпушувача.

Спосіб приготування:

  • 600 г борошна просіяти через ситечко в глибоку миску.
  • Додати в ту ж посуд світле пиво і рослинне масло, добре перемішати.
  • Борошно змішати з розпушувачем і ввести в тісто, ще раз вимісити.
  • Від тесту відділяти невеликі шматочки і скачувати їх у кульки.
  • Кожен кульку розім’яти в коржик, на середину покласти волоський горішок і знову скачати кульку.
  • На деко вистелити пекарську папір, зверху викласти кульки з тіста на невеликій відстані один від одного.
  • Нагріти духовку до 200 градусів і випікати печиво на пиві 20 хвилин.
  • У каструльку налити вказану кількість води і розчинити в ній цукор, закип’ятити.
  • Варити цукровий сироп 10-15 хвилин на середньому вогні, потім зменшити вогонь до мінімуму.
  • Фундук потовкти в крихту і висипати на плоску тарілку.
  • Кожне печиво опустити на кілька хвилин в цукровий сироп, потім вмочити в товчені горішки.
  • Залишити печінка на пиві при кімнатній температурі на 3 години, накривши тарілку з випічкою рушником.