Просте печиво на пиві без маргарину
Тісто для цього печива дійсно готується дуже просто, але от начинка і посипка з різних горішків перетворить десерт у вишукане ласощі. Кульки з тіста потрібно робити невеликі, щоб вони самі за формою і розміром нагадували грецькі горіхи. В саме печиво цукор додавати не потрібно – сироп відмінно просочить випічку, зберігши при цьому її розсипчасту структуру. Цей рецепт печива на пиві можна використовувати під час посту – ніякі тварини жири до складу не входять.
Інгредієнти:
- 350 мл води;
- 200 мл пива;
- 300 мл рослинного масла;
- 1 кг борошна;
- 180 г волоських горіхів;
- 130 г фундука;
- 350 г цукру;
- 12 г розпушувача.
Спосіб приготування:
- 600 г борошна просіяти через ситечко в глибоку миску.
- Додати в ту ж посуд світле пиво і рослинне масло, добре перемішати.
- Борошно змішати з розпушувачем і ввести в тісто, ще раз вимісити.
- Від тесту відділяти невеликі шматочки і скачувати їх у кульки.
- Кожен кульку розім’яти в коржик, на середину покласти волоський горішок і знову скачати кульку.
- На деко вистелити пекарську папір, зверху викласти кульки з тіста на невеликій відстані один від одного.
- Нагріти духовку до 200 градусів і випікати печиво на пиві 20 хвилин.
- У каструльку налити вказану кількість води і розчинити в ній цукор, закип’ятити.
- Варити цукровий сироп 10-15 хвилин на середньому вогні, потім зменшити вогонь до мінімуму.
- Фундук потовкти в крихту і висипати на плоску тарілку.
- Кожне печиво опустити на кілька хвилин в цукровий сироп, потім вмочити в товчені горішки.
- Залишити печінка на пиві при кімнатній температурі на 3 години, накривши тарілку з випічкою рушником.