Печиво на пиві

Цукрове печиво на пиві і маргарині

З тіста на пиві можна зробити дуже симпатичні печива-рогалики. Вся справа в тому, що воно виходить дуже еластичним, і надати йому бажану форму не складе особливої праці. При цьому всередину цукрового печива на пиві можна покласти різноманітні начинки. Замість джему використовують густе повидло, сир, фрукти і ін. Тісто ж найкраще потримати в холоді довше. В ідеалі варто залишити його на ніч, щоб вранці порадувати домочадців приголомшливо смачною випічкою.
Інгредієнти:

  • 250 мл світлого пива;
  • 250 г маргарину;
  • ½ Ч. л. соди;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 3 ½ склянки борошна;
  • 200 г джему;
  • 150 г цукру;
  • 1 яйце.

Спосіб приготування:

  • Маргарин розтопити до рідкого стану і змішати з пивом.
  • В отриману рідину додати соду і сіль.
  • Поступово ввести в тісто просіяне борошно, замісити м’яке і не липке тісто.
  • Потримати тісто на пиві для печива в холодильнику 2-3 години, потім ще годину при кімнатній температурі.
  • Тісто злегка обім’яти і викласти на стіл, присипаний борошном.
  • Розділити тісто на кілька частин, кожну розкачати в круглий пласт і розрізати на 6-8 трикутників.
  • Викласти на широку сторону трикутників невелику кількість джему.
  • Згорнути рогалики на пиві в трубочки, починаючи від широкого краю.
  • В одну тарілочку насипати цукор, в іншій – трохи збити яйце.
  • Нагріти духовку до 200 градусів, підготувати деко (маслом не змащувати).
  • Кожен рогалик з повидлом вмочити в яйце, потім обваляти в цукрі і викласти на деко.
  • Запікати цукрове печиво на пиві 20 хвилин.