Цукрове печиво на пиві і маргарині
З тіста на пиві можна зробити дуже симпатичні печива-рогалики. Вся справа в тому, що воно виходить дуже еластичним, і надати йому бажану форму не складе особливої праці. При цьому всередину цукрового печива на пиві можна покласти різноманітні начинки. Замість джему використовують густе повидло, сир, фрукти і ін. Тісто ж найкраще потримати в холоді довше. В ідеалі варто залишити його на ніч, щоб вранці порадувати домочадців приголомшливо смачною випічкою.
Інгредієнти:
- 250 мл світлого пива;
- 250 г маргарину;
- ½ Ч. л. соди;
- ½ Ч. л. солі;
- 3 ½ склянки борошна;
- 200 г джему;
- 150 г цукру;
- 1 яйце.
Спосіб приготування:
- Маргарин розтопити до рідкого стану і змішати з пивом.
- В отриману рідину додати соду і сіль.
- Поступово ввести в тісто просіяне борошно, замісити м’яке і не липке тісто.
- Потримати тісто на пиві для печива в холодильнику 2-3 години, потім ще годину при кімнатній температурі.
- Тісто злегка обім’яти і викласти на стіл, присипаний борошном.
- Розділити тісто на кілька частин, кожну розкачати в круглий пласт і розрізати на 6-8 трикутників.
- Викласти на широку сторону трикутників невелику кількість джему.
- Згорнути рогалики на пиві в трубочки, починаючи від широкого краю.
- В одну тарілочку насипати цукор, в іншій – трохи збити яйце.
- Нагріти духовку до 200 градусів, підготувати деко (маслом не змащувати).
- Кожен рогалик з повидлом вмочити в яйце, потім обваляти в цукрі і викласти на деко.
- Запікати цукрове печиво на пиві 20 хвилин.