Печінка по-строгановськи

Свиняча печінка по-строгановськи в мультиварці

В мультиварці страви з підливою виходять дуже ніжними і насиченими. Залежно від моделі, режим може називатися не «Смаження», а «Випічка». Разом з печінкою можна відразу ж приготувати гарнір. Для цього перед переходом на режим «Гасіння» потрібно встановити насадку для страв на пару і викласти туди нарізану картоплю.
Інгредієнти:

  • 800 г свинячої печінки;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 400 мл води;
  • Зелень;
  • Лавровий лист:
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізати кільцями, печінка – невеликими шматочками.
  • У чашу мультиварки налити рослинне масло, викласти печінку і цибулю.
  • Додати лавровий лист, посолити і поперчити за смаком.
  • Включити режим «Смаження» і обсмажити всі 15 хвилин, пару раз перемішавши.
  • Викласти в каструлю сметану і томатну пасту, засипати борошно.
  • Все добре перемішати і залити водою.
  • Зелень дрібно порубати, додати до решти інгредієнтів.
  • Готувати печінка по-строгановськи 1 годину в режимі «Гасіння».

Тепер ви знаєте, як готувати печінка по-строгановськи. Приємного апетиту!
Печінка по-строгановськи – це суміш соковитих м’ясних шматочків з ніжним густим соусом, яка ідеально поєднується з будь-яким гарніром. При правильному приготуванні страва стане одним з найулюбленіших в колі сім’ї і буде оцінений по достоїнству і дорослими, і дітьми. Невеликі замітки, як приготувати печінка по-строгановськи, стануть в нагоді початківцям кулінарам:

  • «Молоду» печінку можна попередньо не вимочувати, якщо ж вона взята у дорослої тварини, краще попередньо помістити її в молоко або чисту воду;
  • Вимочувати печінка рекомендується як мінімум 30 хвилин. Цей час можна продовжити до 4 годин, так вона стане ще ніжніше;
  • Підлива буде ще смачніше, якщо змішати сметану з обсмаженою цибулею, збити, а отриману суміш закип’ятити. Далі слід діяти згідно з рецептом;
  • Сметана для підливи повинна бути з максимальним вмістом жиру. Якщо ж відсоток невеликий, слід збільшити її кількість в рецепті;
  • Для більш густого соусу можна додати трохи борошна.