Класична яловича печінка по-строгановськи
У класичному рецепті використовують саме яловичу печінку, але ще смачніше буде страва, якщо замінити її телячої. Весь процес приготування дуже простий, за стравою не доведеться постійно стежити або якось по-особливому готувати інгредієнти. Солі і перцю потрібно використовувати мінімум, щоб не перебити смак самої печінки.
Інгредієнти:
- 500 г яловичої печінки;
- 2 цибулини;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- 250 р сметани;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати кубиками, печінка – брусочками.
- Смажити цибулю на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
- Додати печінку, перешкодити і готувати, поки вона не змінить колір.
- Блюдо посолити і поперчити, заправити сметаною.
- Коли вміст сковороди закипить, перевести на малий вогонь.
- Гасити печінку під закритою кришкою 20 хвилин.