Печінка по-строгановськи

Класична яловича печінка по-строгановськи

У класичному рецепті використовують саме яловичу печінку, але ще смачніше буде страва, якщо замінити її телячої. Весь процес приготування дуже простий, за стравою не доведеться постійно стежити або якось по-особливому готувати інгредієнти. Солі і перцю потрібно використовувати мінімум, щоб не перебити смак самої печінки.
Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки;
  • 2 цибулини;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • 250 р сметани;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Цибулю нарізати кубиками, печінка – брусочками.
  • Смажити цибулю на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору.
  • Додати печінку, перешкодити і готувати, поки вона не змінить колір.
  • Блюдо посолити і поперчити, заправити сметаною.
  • Коли вміст сковороди закипить, перевести на малий вогонь.
  • Гасити печінку під закритою кришкою 20 хвилин.