Паштет із свинячої печінки

Паштет із свинячої печінки з салом в домашніх умовах

Паштет із свинячої печінки можна приготувати швидко, просто і з мінімальної кількості інгредієнтів. Але тільки не в цьому випадку! За цим рецептом ми готуємо дійсно цікаве святкове блюдо, яке буде залучати увагу на столі і викликати щирі захоплення у гостей. Щоб готовий паштет із свинячої печінки виглядав ще більш презентабельно, можна використовувати для його випічки фігурні формочки.
Інгредієнти:

  • 500 г свинячої печінки;
  • 250 г свинини;
  • 350 г свинячого сала;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 яйце;
  • 150 мл вершків;
  • 3 шматочки білого хліба;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 щіпка чебрецю;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Печінка, м’якоть свинини і свиняче сало нарізати кубиками.
  • Хліб викласти в глибоку тарілку і залити вершками кімнатної температури.
  • Через м’ясорубку з допомогою насадки з дрібними отворами в одну тарілку прокрутити м’ясо, печінка, сало і розм’яклий хліб.
  • Додати в отриманий фарш сіль, чебрець і трохи чорного перцю, вбити яйце і добре все вимісити до однорідності.
  • Пропустити через прес часник, відправити його до решти інгредієнтів і знову перемішати паштет.
  • Форму для випічки з високими бортами змастити рослинним маслом.
  • Наповнити випічку фаршем, розрівняти, верх паштету також змастити олією.
  • Випікати паштет із свинячої печінки при 180 градусах 1 годину.