Паштет із свинячої печінки з салом в домашніх умовах
Паштет із свинячої печінки можна приготувати швидко, просто і з мінімальної кількості інгредієнтів. Але тільки не в цьому випадку! За цим рецептом ми готуємо дійсно цікаве святкове блюдо, яке буде залучати увагу на столі і викликати щирі захоплення у гостей. Щоб готовий паштет із свинячої печінки виглядав ще більш презентабельно, можна використовувати для його випічки фігурні формочки.
Інгредієнти:
- 500 г свинячої печінки;
- 250 г свинини;
- 350 г свинячого сала;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 яйце;
- 150 мл вершків;
- 3 шматочки білого хліба;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 1 щіпка чебрецю;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Печінка, м’якоть свинини і свиняче сало нарізати кубиками.
- Хліб викласти в глибоку тарілку і залити вершками кімнатної температури.
- Через м’ясорубку з допомогою насадки з дрібними отворами в одну тарілку прокрутити м’ясо, печінка, сало і розм’яклий хліб.
- Додати в отриманий фарш сіль, чебрець і трохи чорного перцю, вбити яйце і добре все вимісити до однорідності.
- Пропустити через прес часник, відправити його до решти інгредієнтів і знову перемішати паштет.
- Форму для випічки з високими бортами змастити рослинним маслом.
- Наповнити випічку фаршем, розрівняти, верх паштету також змастити олією.
- Випікати паштет із свинячої печінки при 180 градусах 1 годину.