Паштет із свинячої печінки

Печінковий паштет із свинячої печінки з маслом в мультиварці

Печінковий паштет із свинячої печінки в мультиварці по цьому рецепту виходить приголомшливо ніжним і буквально тане в роті! При бажанні можна додати у фарш ще більше масла, якщо нікого не лякають зайві калорії. Якщо у вашій моделі мультиварки немає режиму «Випічка», обсмажуйте печінка на «Смаженню», а після додавання вершків перейдіть на «Гасіння». Вершки, до речі, можна взяти з мінімальним показником жирності.
Інгредієнти:

  • 700 г свинячої печінки;
  • 200 р ріпчастої цибулі;
  • 250 мл вершків;
  • ¼ Ч. л. мускатного горіха;
  • 100 г вершкового масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Мультиварку включити в режимі «Випічка», викласти в неї половину вершкового масла і розтопити.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, смажити її на вершковому маслі 15 хвилин, не закриваючи кришку.
  • Свинячу печінку промити, нарізати на невеликі шматочки і додати в каструлю.
  • Обсмажувати печінка 15-20 хвилин, потім посолити, поперчити і залити вершками.
  • Додати до печінки мускатний горіх і все ретельно перемішати.
  • Готувати свинячу печінку під відкритою кришкою в тому ж режимі ще 10 хвилин.
  • Весь вміст мультиварки перекласти в чашу блендера або комбайна, додати вершкове масло.
  • Все подрібнити до однорідної консистенції, при необхідності паштет досолити.
  • Перекласти готовий паштет із свинячої печінки в ємність для зберігання (банку, контейнер) і тримати в холодильнику до моменту подачі на стіл.

Тепер ви знаєте, як готувати паштет із свинячої печінки. Приємного апетиту!
Паштет із свинячої печінки – це одна із самих ніжних закусок, які можна зробити на домашньої кухні з доступних продуктів. Таке ласощі стане прикрасою столу, чи то сімейна трапеза або ж зустріч гостей. Важко запам’ятати всі тонкощі, як приготувати паштет із свинячої печінки, але основні з них обов’язково знати перед початком приготування:

  • Перед тим як готувати паштет із свинячої печінки в духовці або мультиварці, змастіть верхівку фаршу рослинним або вершковим маслом, інакше вона може вийти пересушеною;
  • Готовий паштет із свинячої печінки обов’язково потрібно зберігати в холодильнику і до столу подавати саме в холодному вигляді, інакше він втратить багато смакові якості і, до того ж, його буде складніше нарізати на красиві порційні шматочки;
  • Паштет придбає ще більш ніжну консистенцію, якщо перед тим як варити або смажити печінку витримати її 2-3 години в молоці або звичайною кип’яченою воді. До того ж, це допоможе позбутися від шкідливих речовин, які можуть міститися в цьому субпродукте;
  • Щоб паштет із свинячої печінки придбав пікантні нотки, потрібно скористатися для його приготування ароматними прянощами. Незвичайний відтінок додадуть мускатний горіх, кориця, мелена гвоздика, чебрець і сушений базилік.