Овочеве рагу з м'ясом

Смачне овочеве рагу з м’ясом і кабачками

Цей рецепт можна використовувати, як основу для своїх кулінарних фантазій. У нього відмінно впишуться і баклажани, цвітна капуста і болгарський перець. Кабачки краще всього брати молоді, тоді їх можна не чистити.
Інгредієнти:

  • 300 г свинини;
  • 1 картопля;
  • 2 цибулини;
  • 1 кабачок;
  • 2 помідори;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Часник;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • М’ясо промити, видалити прожилки і нарізати кубиками.
  • Розігріти сковорідку з рослинним маслом і смажити свинину 15 хвилин, часто помішуючи.
  • Всі овочі почистити і нарізати довільними невеликими шматочками.
  • Додати картоплю, моркву і кабачок до м’яса. Смажити ще 15 хвилин.
  • Засипати цибулю, перешкодити і накрити сковороду кришкою.
  • Овочі протушкувати 5 хвилин, потім додати помідор і часник.
  • Посолити, поперчити, перемішати весь вміст сковорідки.
  • Готувати під кришкою ще 5 хвилин.
  • Дати страві настоятися 10-15 хвилин після приготування.

Тепер ви знаєте, як готувати овочеве рагу з м’ясом. Приємного апетиту!
Овочеве рагу з м’ясом зможе приготувати навіть той, хто зовсім нічого не розуміє в кулінарії. При цьому страва вийде смачним, поживним і апетитним. Навіть якщо ви вже не перший раз стикаєтеся з подібним рецептом, вам не зашкодить згадати кілька основних моментів приготування рагу:

  • Обсмажувати м’ясо і овочі можна прямо в каструлі, якщо у посуду досить товсті стінки;
  • Якщо овочі погано пускають сік, необхідно додати в рагу воду;
  • Краще всього визначати готовність рагу по картоплі. Якщо він став м’яким, значить страва вже готове. Жирне м’ясо, яке вимагає більш тривалої обробки, рекомендується обсмажити до напівготовності ще до гасіння;
  • Якщо ви любите, щоб в рагу було більше юшки, додайте більше помідорів;
  • Якщо хочеться додати кислинки, можна вичавити в рагу трохи лимонного соку або кинути невелику щіпку лимонної кислоти;
  • Часник надає рагу особливий апетитний аромат. Вибирати кількість часнику рекомендується індивідуально. Головне не тиснути його часничницею, а подрібнити за допомогою звичайного ножа.