Оладки на молоці

Оладки на прокисшем молоці з яблуками

Ніжні і соковиті оладки з приємним яблучним ароматом порадують ласуна. Особливо якщо до теплої рум’яної випічки запропонувати смачне варення, ніжну сметану або всіма улюблену згущене молоко. Для оладок вибирайте стиглі солодкі яблука, їх при бажанні можна замінити грушами або бананами. Також у тісто можна додати трохи сухофруктів, наприклад покласти заздалегідь промитий ізюм.
Інгредієнти:

  • борошно — 1,5 склянки;
  • кисле молоко (можна замінити кефіром) — 1 ст;
  • масло вершкове — 50 г;
  • яблуко — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • сіль — щіпка;
  • олія рослинна.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіваємо, з’єднайте з розпушувачем.
  • Вершкове масло розтоплюємо.
  • Яблука очищаємо, натираємо на тертці.
  • Кефір вливаємо в каструлю, трохи підігріваємо. Як тільки кисломолочний продукт стане трохи теплим, знімаємо каструлю з плити.
  • Яйце розбиваємо в окрему миску. Додаємо цукор. Масу збиваємо до пишноти.
  • Вливаємо теплий кефір, масло, викладаємо яблука, всипаємо борошно. Замішуємо тісто, воно повинно вийти досить густим.
  • На сковороду вливаємо трохи масла, сильно розігріваємо.
  • Потім викладаємо тісто, для чого використовуємо звичайну столову ложку. На один оладок середнього розміру досить тіста, яке поміщається в одній столовій ложці.
  • Оладки обсмажуємо з двох сторін.
  • Подаємо гарячими з фруктовим варенням, сметаною, свіжими ягодами.

Тепер ви знаєте, як готувати оладки на молоці. Приємного апетиту!
Оладки на молоці — ніжні, золотисті з приємною хрусткою скоринкою — хто ж відмовиться від цієї фантастично смачної випічки? Це традиційне блюдо улюблені багатьма поколіннями, і напевно у кожної господині є свій, особливий рецепт цієї чудової випічки. А для тих, хто тільки опановує ази кулінарії, ми запропонували прості, але дуже смачні рецепти оладок на молоці. І хоча смажити оладки — суцільне задоволення і складностей тут практично ніяких немає, пропонуємо звернути увагу на рекомендації досвідчених кулінарів, які відмінно знають, як смачно приготувати оладки на молоці:

  • Випікати оладки найкраще на чавунній сковороді або сковороді з товстим дном. Подібна посуд рівномірно прогрівається і чудово тримає температуру, тому оладки добре піднімаються.
  • Готові оладки можна змастити шматочком вершкового масла — так буде смачніше всього.
  • Для приготування оладок бажано просіяти борошно. Вибираємо тільки якісний продукт найвищого ґатунку, від цього залежить смак випічки.
  • Кисле молоко в рецептах можна замінити звичайним магазинним кефіром або кисляком.
  • Щоб молоко скисло досить швидко, можна трохи прискорити цей процес. Молоко прокип’ятити, охолодіть до 37°С і додайте в нього трохи сметани або натурального йогурту. Перемішайте. Після таких маніпуляцій молоко прокисне дуже швидко.
  • Пишні повітряні оладки виходять тільки з досить густого тіста, яке по своїй консистенції має нагадувати жирну сметану.
  • Оладки завжди смажать у великій кількості олії. Якщо такий варіант не підходить, то краще зупинити вибір на млинцях: для їх приготування досить тільки змастити жиром сковороду.
  • Щоб облагородити смак оладок, додайте в тісто трохи сиру і розмішайте до однорідності. Ще смачніше й пахучіше виходять сирні оладки з додаванням різних ягід. Причому використовувати можна як свіжі, так і заморожені або консервовані.