Оладки на молоці

Оладки на кислому молоці без дріжджів

Скисле молоко — частий гість у домі, особливо в жаркий літній сезон. Зазвичай господині готують на ньому тісто для пирогів або пиріжків. Але і для оладок такий продукт чудово підходить. У процесі смаження оладки добре піднімаються, стають пишними і ніжними. Кисле молоко в рецепті можна замінити кефіром або кисляком — теж вийде чудово.
Інгредієнти:

  • кисле молоко — 500 мл;
  • борошно — 1 ст.;
  • яйця — 2 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — ½ ч. л.;
  • олія рослинна;
  • сода — ½ ч. л.

Спосіб приготування:

  • Кисле молоко вливаємо в миску, трохи збиваємо до однорідної консистенції.
  • В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, соду. Ще раз добре збиваємо вінчиком.
  • Борошно просіваємо, невеликими порціями підмішуємо в тісто, стежимо, щоб не було грудочок.
  • Тісто залишаємо на 15 хвилин, накривши тканинним рушником.
  • Нагріваємо Сковороду, вливаємо олію. Тісто викладаємо ложкою. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім вироби перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
  • Пишні оладки подаємо гарячими з джемом, варенням або сметаною.