Оладки на кислому молоці без дріжджів
Скисле молоко — частий гість у домі, особливо в жаркий літній сезон. Зазвичай господині готують на ньому тісто для пирогів або пиріжків. Але і для оладок такий продукт чудово підходить. У процесі смаження оладки добре піднімаються, стають пишними і ніжними. Кисле молоко в рецепті можна замінити кефіром або кисляком — теж вийде чудово.
Інгредієнти:
- кисле молоко — 500 мл;
- борошно — 1 ст.;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — ½ ч. л.;
- олія рослинна;
- сода — ½ ч. л.
Спосіб приготування:
- Кисле молоко вливаємо в миску, трохи збиваємо до однорідної консистенції.
- В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, соду. Ще раз добре збиваємо вінчиком.
- Борошно просіваємо, невеликими порціями підмішуємо в тісто, стежимо, щоб не було грудочок.
- Тісто залишаємо на 15 хвилин, накривши тканинним рушником.
- Нагріваємо Сковороду, вливаємо олію. Тісто викладаємо ложкою. Обсмажуємо спочатку з одного боку, потім вироби перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
- Пишні оладки подаємо гарячими з джемом, варенням або сметаною.