Оладки на молоці

Смачні пишні оладки на молоці

Часто господині роблять оладки з дріжджового тіста, але на його приготування йде маса часу, якого часом не вистачає. В такому випадку виручить цей рецепт.
Послідовно з’єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо тісто і випікаємо рум’яні оладки. Урізноманітніть смак звичних оладок: додайте сухофрукти, ягоди або горіхи, а для аромату покладіть трохи ванілі або кориці. Готові оладки подавайте з традиційною сметаною — так смачніше всього.
Інгредієнти:

  • молоко — 1,5 склянки;
  • борошно — 1,5 склянки;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — щіпка;
  • олія рослинна;
  • сода — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  • Яйце розбиваємо в миску, розтираємо його з додаванням цукру, солі.
  • Вливаємо тепле молоко, ретельно перемішуємо.
  • Невеликими порціями підмішуємо борошно, додаємо соду. Тісто добре перемішуємо (можна використовувати міксер), щоб не було грудочок.
  • У сковороді з товстим дном розігріваємо олію, викладаємо ложкою тісто.
  • Смажимо оладки з двох боків до отримання приємною золотистої скоринки.
  • Подавати оладки зі сметаною, згущеним молоком або улюбленим варенням.