Смачні пишні оладки на молоці
Часто господині роблять оладки з дріжджового тіста, але на його приготування йде маса часу, якого часом не вистачає. В такому випадку виручить цей рецепт.
Послідовно з’єднуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо тісто і випікаємо рум’яні оладки. Урізноманітніть смак звичних оладок: додайте сухофрукти, ягоди або горіхи, а для аромату покладіть трохи ванілі або кориці. Готові оладки подавайте з традиційною сметаною — так смачніше всього.
Інгредієнти:
- молоко — 1,5 склянки;
- борошно — 1,5 склянки;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 1 ст. л.;
- сіль — щіпка;
- олія рослинна;
- сода — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Яйце розбиваємо в миску, розтираємо його з додаванням цукру, солі.
- Вливаємо тепле молоко, ретельно перемішуємо.
- Невеликими порціями підмішуємо борошно, додаємо соду. Тісто добре перемішуємо (можна використовувати міксер), щоб не було грудочок.
- У сковороді з товстим дном розігріваємо олію, викладаємо ложкою тісто.
- Смажимо оладки з двох боків до отримання приємною золотистої скоринки.
- Подавати оладки зі сметаною, згущеним молоком або улюбленим варенням.