Морський окунь

Філе морського окуня в мультиварці

Завдяки появі мультиварки процес приготування їжі значно спростився. Тепер досить вибрати відповідний рецепт, придбати необхідні інгредієнти і почати творити свій кулінарний шедевр. Приготуємо морського окуня під маринадом в мультиварці. При бажанні додайте желатин, тоді після застигання страви, ви отримаєте розкішне холодець.
Інгредієнти:

  • Філе морського окуня — 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • Томатний сік — 1,5 ст.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Масло рослинне — 4 ст. л.;
  • Цедра лимона — 3 ч. л.;
  • Сіль, перець, спеції для риби — на смак;
  • Зелень.

Спосіб приготування:

  • Філе розморожуємо, ріжемо на шматочки.
  • Рибу натираємо сіллю, спеціями, цедрою, перцем. Маринуємо близько півгодини.
  • Включаємо режим «Випічка», в мультиварочную чашу вливаємо олію, рибу обсмажуємо з обох сторін. Готового окуня дістаємо з мультиварки.
  • Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо овочі в мультиварці.
  • Рибу перекладаємо до овочів, вливаємо томатний сік, додаємо лавровий лист, солимо, перчимо. Готуємо 10 хвилин.
  • Міняємо режим «Гасіння». Готувати будемо близько години.
  • Готову рибу подаємо з відварною картоплею, рисом. Така риба прекрасно зберігає свої смакові якості і в холодному вигляді.

Тепер ви знаєте, як готувати морського окуня. Приємного апетиту!
Морський окунь — смачна і дуже корисна рибка, багато господинь знають про це і намагаються робити страви на її основі як можна частіше. Але в процесі приготування часто виникають питання. Про те, як смачно приготувати морського окуня, які є секрети та нюанси розкажуть досвідчені кулінари:

  • Перед приготуванням морського окуня слід ретельно очистити від луски, видалити голову, плавники, нутрощі, рибу добре промити. Нанести на тушку діагональні надрізи і добре змастити сіллю і спеціями. Підготовлену таким чином рибу слід залишити хоча б на півгодини. Потім можна приступати до термічної обробки.
  • У процесі приготування юшки морського окуня слід викладати в киплячу та підсолену воду. В цілому варіння риби займе не більше 10-15 хвилин.
  • Ніжний смак риби поєднується практично з усіма популярними гарнірами. Морського окуня добре подати з відварною або смаженою картоплею, овочевим салатом, розсипчастим рисом.
  • Рибу слід розморожувати при кімнатній температурі або на нижній полиці холодильника. Якщо помістити морського окуня в ємність з водою для більш швидкого розморожування, то він швидко втратить свої поживні та смакові властивості, а страва вийде сухим.