Смачна юшка з морського окуня
Якщо вам набридли стали вже звичними супи, то саме час урізноманітнити меню. Приготуйте ароматну, смачну і корисну юшку з морського окуня. У цієї риби немає специфічного запаху, тому юшку можна запропонувати дітям і всім, що страждають алергією. До того ж, жирні кислоти, що містяться в морському окуні, благотворно впливають на організм, а протеїни, яких в м’ясі велика кількість, дуже корисні для мозку. При бажанні використовуйте будь-яку іншу рибу, наприклад, судака, сазана, сома.
Інгредієнти:
- Морський окунь — 2 шт.;
- Вода — 3 л;
- Морква — 1 шт.;
- Картопля — 4 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Спеції, сіль, перець — за смаком;
- Сметана, зелень для подачі.
Спосіб приготування:
- Рибу розморожуємо, видаляємо луску, плавники, нутрощі, голову, добре промиваємо. Поміщаємо в каструлю з киплячою водою, варимо 15 хвилин.
- Очищені моркву, цибулю нарізаємо кубиками, обсмажуємо в олії до готовності.
- Картопля очищаємо, також нарізаємо невеликими кубиками.
- Дістаємо рибу з бульйону, відокремлюємо від хребта і кісток.
- Бульйон проціджуємо, доводимо до кипіння.
- У киплячу рідину опускаємо картопля, готуємо 10 хвилин.
- Потім в суп відправляємо овочеву зажарку, спеції, солимо, перчимо. Закладаємо рибу. Вуха готуємо 10 хвилин.
- Вогонь вимикаємо, вуха наполягаємо 30 хвилин.
- Страву подаємо гарячим з січеною зеленню і сметаною.