Смажений морський окунь в сметані
У морського окуня приємний ніжний запах, а якщо рибу правильно приготувати, то вийде справжній кулінарний шедевр. Мінімум інгредієнтів і часу на приготування — в результаті ви отримаєте розкішне блюдо, яке приємно здивує гостей. Спеції вибирайте на свій смак. Замість сметани можна використовувати вершки — риба вийде ще більш ніжною.
Інгредієнти:
- Філе морського окуня — 700 г;
- Сухарі панірувальні — 100 г;
- Цибуля — 2 шт.;
- Спеції для риби;
- Сметана — 250 мл;
- Сік лимона 3 ст. л.;
- Олія оливкова — 3 ст. л.;
- Перець, сіль — за смаком;
- Оливки — за смаком;
- Олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Філе морського окуня розморожуємо на нижній полиці холодильника, нарізаємо невеликими шматочками.
- Рибу натираємо перцем, сіллю, скроплюємо соком лимона і оливковим маслом, залишаємо маринуватися на півгодини.
- Окуня обвалюють у панірувальних сухарях, змішаних зі спеціями, обсмажуємо в олії до золотистої скоринки.
- Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в окремій сковороді.
- До риби додаємо обсмажені цибулю, заливаємо сметаною. Закриваємо Сковороду кришкою, страва тушкуємо близько 10 хвилин. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним.
- Морського окуня подаємо з відварною картоплею, розсипчастим рисом. Прикрашаємо оливками та зеленню.