Морський окунь

Смажений морський окунь в сметані

У морського окуня приємний ніжний запах, а якщо рибу правильно приготувати, то вийде справжній кулінарний шедевр. Мінімум інгредієнтів і часу на приготування — в результаті ви отримаєте розкішне блюдо, яке приємно здивує гостей. Спеції вибирайте на свій смак. Замість сметани можна використовувати вершки — риба вийде ще більш ніжною.
Інгредієнти:

  • Філе морського окуня — 700 г;
  • Сухарі панірувальні — 100 г;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Спеції для риби;
  • Сметана — 250 мл;
  • Сік лимона 3 ст. л.;
  • Олія оливкова — 3 ст. л.;
  • Перець, сіль — за смаком;
  • Оливки — за смаком;
  • Олія для смаження.

Спосіб приготування:

  • Філе морського окуня розморожуємо на нижній полиці холодильника, нарізаємо невеликими шматочками.
  • Рибу натираємо перцем, сіллю, скроплюємо соком лимона і оливковим маслом, залишаємо маринуватися на півгодини.
  • Окуня обвалюють у панірувальних сухарях, змішаних зі спеціями, обсмажуємо в олії до золотистої скоринки.
  • Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями, обсмажуємо в окремій сковороді.
  • До риби додаємо обсмажені цибулю, заливаємо сметаною. Закриваємо Сковороду кришкою, страва тушкуємо близько 10 хвилин. Вогонь при цьому повинен бути мінімальним.
  • Морського окуня подаємо з відварною картоплею, розсипчастим рисом. Прикрашаємо оливками та зеленню.