Морський окунь з овочами, запечена в духовці
Окунь з овочами, приготований за цим рецептом, стане справжньою прикрасою святкового столу. Рибу перед запіканням можна збризнути лимонним соком — так страва стане ще більш смачним і ніжним. При бажанні використовувати спеції для риби.
Інгредієнти:
- Морський окунь — 1 шт.;
- Картопля — 3 шт.;
- Болгарський перець — 1 шт.;
- Морква — 1 шт.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Помідор — 3 шт.;
- Маслини — 10 шт.;
- Олія оливкова — 50 г;
- Сухий імбир, перець;
- Сіль, зелень.
Спосіб приготування:
- Рибу розморожуємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову, плавники, промиваємо.
- Чистого окуня натираємо сіллю, перцем, зеленню, залишаємо маринуватися на півгодини.
- Овочі промиваємо. Перець, моркву нарізаємо кубиками, помідори — кільцями, картоплю тонкими пластинами.
- Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і маринуємо в невеликій кількості оцту, додаємо сіль.
- У форму для запікання, змащену маслом, викладаємо картоплю, солимо, зверху покласти рибу, моркву, перець. Все посипаємо зеленню, спеціями.
- Зверху викладаємо скибочки помідорів, закриваючи простір навколо окуня.
- Блюдо збризкуємо рясно оливковою олією.
- У форму вливаємо 100 мл води, закриваємо листом фольги, поміщаємо в духовку (1900С). Запікати будемо близько години до повної готовності овочів.
- Готову рибу прикрашаємо маслинами, гілочками петрушки. Подаємо окуня з овочами в тому ж блюді, в якому він запекался.