Морський окунь

Морський окунь з овочами, запечена в духовці

Окунь з овочами, приготований за цим рецептом, стане справжньою прикрасою святкового столу. Рибу перед запіканням можна збризнути лимонним соком — так страва стане ще більш смачним і ніжним. При бажанні використовувати спеції для риби.
Інгредієнти:

  • Морський окунь — 1 шт.;
  • Картопля — 3 шт.;
  • Болгарський перець — 1 шт.;
  • Морква — 1 шт.;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Помідор — 3 шт.;
  • Маслини — 10 шт.;
  • Олія оливкова — 50 г;
  • Сухий імбир, перець;
  • Сіль, зелень.

Спосіб приготування:

  • Рибу розморожуємо, очищаємо від луски, видаляємо нутрощі, голову, плавники, промиваємо.
  • Чистого окуня натираємо сіллю, перцем, зеленню, залишаємо маринуватися на півгодини.
  • Овочі промиваємо. Перець, моркву нарізаємо кубиками, помідори — кільцями, картоплю тонкими пластинами.
  • Ріпчасту цибулю нарізаємо кільцями і маринуємо в невеликій кількості оцту, додаємо сіль.
  • У форму для запікання, змащену маслом, викладаємо картоплю, солимо, зверху покласти рибу, моркву, перець. Все посипаємо зеленню, спеціями.
  • Зверху викладаємо скибочки помідорів, закриваючи простір навколо окуня.
  • Блюдо збризкуємо рясно оливковою олією.
  • У форму вливаємо 100 мл води, закриваємо листом фольги, поміщаємо в духовку (1900С). Запікати будемо близько години до повної готовності овочів.
  • Готову рибу прикрашаємо маслинами, гілочками петрушки. Подаємо окуня з овочами в тому ж блюді, в якому він запекался.