Морквяний торт в мультиварці з сирним кремом
Вишуканий, ніжний і корисний десерт для всієї родини. Рецепт потребує часу на підготовку продуктів, але результат вартий витрачених зусиль, адже тортик виходить майже як в старбаксе! Замість меду можна взяти коричневий цукор, а сир замінити будь-сирною масою на ваш смак.
Інгредієнти:
- Терта морква – 6 склянок;
- Борошно – 4 склянки;
- Оливкова олія – 1 стакан;
- Вершкове масло – 100 г;
- Мед – 1 склянка;
- Волоські горіхи – 1 склянка;
- Родзинки – 1 стакан;
- Яйця – 4 шт.;
- Цукор – 1 ½ склянки;
- Ванільний цукор – 3 пакетика;
- Консервовані ананаси (без рідини) – 1 склянка;
- Сода – 1 ½ ч. л.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Кориця – 4 ч. л.;
- Сир – 200 г;
- Цукрова пудра – 4 ½ склянки.
Спосіб приготування:
- Ізюм залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, потім промити.
- Моркву очистити, натерти на тертці будь-якого зручного розміру.
- На суху сковороду викласти горіхи і трохи обсмажити, подрібнити.
- Моркву викласти в глибоку миску, залити медом і залишити на 1 годину просочитися.
- До моркви додати родзинки, перемішати.
- Яйця збити в піну, додати 1 пакетик ванільного і білий цукор, ще раз збити.
- До яйцям додати шматочки ананаса, збити з допомогою міксера або блендера в однорідну масу.
- Борошно висипати в окремий посуд, додати корицю, соду і сіль, перемішати.
- Висипати борошно в миску з яйцями і перемішати до однорідності.
- Додати в тісто моркву з родзинками і горішки, ще раз ретельно перемішати.
- Чашу мультиварки з усіх сторін змастити рослинним або вершковим маслом, залити половину тіста.
- Вибрати режим «Випічка» і готувати корж 50 хвилин, потім дати настоятися ще 20 хвилин.
- Так само приготувати другий корж.
- Вершкове масло розм’якшити, додати до нього сир, що залишився, ванільний цукор і цукрову пудру збити блендером.
- Змастити один з коржів отриманим кремом і накрити зверху другим коржем.
- Також обмазати кремом торт з боків і зверху.
Тепер ви знаєте, як готувати морквяний торт. Приємного апетиту!
Морквяний торт десерт, відомий ще з часів середньовіччя. Завдяки солодощі самого овоча, можна практично не додавати цукор, що відразу ж знижує калорійність страви. До того ж морква – досить недорогий і доступний продукт, тому тортик виходить ще й економічним. Як приготувати морквяний торт, щоб він склав гідну конкуренцію іншої випічки, підкажуть наступні поради:
- Щоб ванілін в тесті не гірчив, його потрібно попередньо розчинити в невеликій кількості води;
- Якщо хочете, щоб ніхто не здогадався про головне інгредієнти вашого десерту – потріть моркву на дрібній тертці;
- Для аромату в тісто можна додати цедру лимона, апельсина або лайма;
- Перед додаванням в торт, волоські горішки найкраще запекти в духовці або обсмажити на сухій сковороді. Достатньо 3-5 хвилин;
- Оскільки морква створює в тесті кисле середовище, в якості розпушувача найкраще підходить гашене сода.