Морквяний торт

Морквяний торт в мультиварці з сирним кремом

Вишуканий, ніжний і корисний десерт для всієї родини. Рецепт потребує часу на підготовку продуктів, але результат вартий витрачених зусиль, адже тортик виходить майже як в старбаксе! Замість меду можна взяти коричневий цукор, а сир замінити будь-сирною масою на ваш смак.
Інгредієнти:

  • Терта морква – 6 склянок;
  • Борошно – 4 склянки;
  • Оливкова олія – 1 стакан;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Мед – 1 склянка;
  • Волоські горіхи – 1 склянка;
  • Родзинки – 1 стакан;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Цукор – 1 ½ склянки;
  • Ванільний цукор – 3 пакетика;
  • Консервовані ананаси (без рідини) – 1 склянка;
  • Сода – 1 ½ ч. л.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Кориця – 4 ч. л.;
  • Сир – 200 г;
  • Цукрова пудра – 4 ½ склянки.

Спосіб приготування:

  • Ізюм залити теплою водою і залишити на 20 хвилин, потім промити.
  • Моркву очистити, натерти на тертці будь-якого зручного розміру.
  • На суху сковороду викласти горіхи і трохи обсмажити, подрібнити.
  • Моркву викласти в глибоку миску, залити медом і залишити на 1 годину просочитися.
  • До моркви додати родзинки, перемішати.
  • Яйця збити в піну, додати 1 пакетик ванільного і білий цукор, ще раз збити.
  • До яйцям додати шматочки ананаса, збити з допомогою міксера або блендера в однорідну масу.
  • Борошно висипати в окремий посуд, додати корицю, соду і сіль, перемішати.
  • Висипати борошно в миску з яйцями і перемішати до однорідності.
  • Додати в тісто моркву з родзинками і горішки, ще раз ретельно перемішати.
  • Чашу мультиварки з усіх сторін змастити рослинним або вершковим маслом, залити половину тіста.
  • Вибрати режим «Випічка» і готувати корж 50 хвилин, потім дати настоятися ще 20 хвилин.
  • Так само приготувати другий корж.
  • Вершкове масло розм’якшити, додати до нього сир, що залишився, ванільний цукор і цукрову пудру збити блендером.
  • Змастити один з коржів отриманим кремом і накрити зверху другим коржем.
  • Також обмазати кремом торт з боків і зверху.

Тепер ви знаєте, як готувати морквяний торт. Приємного апетиту!
Морквяний торт десерт, відомий ще з часів середньовіччя. Завдяки солодощі самого овоча, можна практично не додавати цукор, що відразу ж знижує калорійність страви. До того ж морква – досить недорогий і доступний продукт, тому тортик виходить ще й економічним. Як приготувати морквяний торт, щоб він склав гідну конкуренцію іншої випічки, підкажуть наступні поради:

  • Щоб ванілін в тесті не гірчив, його потрібно попередньо розчинити в невеликій кількості води;
  • Якщо хочете, щоб ніхто не здогадався про головне інгредієнти вашого десерту – потріть моркву на дрібній тертці;
  • Для аромату в тісто можна додати цедру лимона, апельсина або лайма;
  • Перед додаванням в торт, волоські горішки найкраще запекти в духовці або обсмажити на сухій сковороді. Достатньо 3-5 хвилин;
  • Оскільки морква створює в тесті кисле середовище, в якості розпушувача найкраще підходить гашене сода.