Морквяний торт

Простий морквяний торт зі сметанним кремом

Легкий у приготуванні тортик зі сметанним кремом, який поєднує в собі всі принади морквяного десерту. Якщо хочеться зробити його дієтичним, можна не додавати згущене молоко, а просто збільшити кількість сметани. Після того, як змажете торт кремом, йому необхідно дати просочитися приблизно 1 годину.
Інгредієнти:

  • Морква – 250 г;
  • Цукор – 175 г;
  • Соняшникова олія – 100 мл;
  • Вершкове масло – 50 г;
  • Борошно – 175 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Ванілін – ¼ ч. л.;
  • Розпушувач – 1 ч. л.;
  • Згущене молоко – 150 г;
  • Сметана – 200 р.

Спосіб приготування:

  • Моркву і цедру лимона натерти на дрібній тертці, висипати в глибоку миску.
  • В ту ж посуд розбити яйця, засипати цукор і влити олію.
  • Вершкове масло розтопити, додати в миску.
  • Всипати ванілін і розпушувач.
  • Перемішати між собою всі інгредієнти, потім додати борошно і знову добре перешкодити.
  • Тісто викласти у форму для випічки, попередньо застеливши її пекарської папером.
  • Духовку розігріти до 180 градусів і запікати кекс 40 хвилин.
  • Дати готовому пирогу охолонути, потім розрізати впоперек на два однакових коржа.
  • Змішати згущене молоко і сметану, змастити торт посередині і зверху в рівних пропорціях.