Простий морквяний торт зі сметанним кремом
Легкий у приготуванні тортик зі сметанним кремом, який поєднує в собі всі принади морквяного десерту. Якщо хочеться зробити його дієтичним, можна не додавати згущене молоко, а просто збільшити кількість сметани. Після того, як змажете торт кремом, йому необхідно дати просочитися приблизно 1 годину.
Інгредієнти:
- Морква – 250 г;
- Цукор – 175 г;
- Соняшникова олія – 100 мл;
- Вершкове масло – 50 г;
- Борошно – 175 г;
- Яйця – 3 шт.;
- Лимон – 1 шт.;
- Ванілін – ¼ ч. л.;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Згущене молоко – 150 г;
- Сметана – 200 р.
Спосіб приготування:
- Моркву і цедру лимона натерти на дрібній тертці, висипати в глибоку миску.
- В ту ж посуд розбити яйця, засипати цукор і влити олію.
- Вершкове масло розтопити, додати в миску.
- Всипати ванілін і розпушувач.
- Перемішати між собою всі інгредієнти, потім додати борошно і знову добре перешкодити.
- Тісто викласти у форму для випічки, попередньо застеливши її пекарської папером.
- Духовку розігріти до 180 градусів і запікати кекс 40 хвилин.
- Дати готовому пирогу охолонути, потім розрізати впоперек на два однакових коржа.
- Змішати згущене молоко і сметану, змастити торт посередині і зверху в рівних пропорціях.