Тісто на кефірі для млинчиків з м’ясом
З тіста за цим рецептом виходять золотисто-рум’яні мереживні млинці. Підходять для самих різних видів начинок. Важливо: тісто не повинно бути занадто рідким, інакше млинці вийдуть тонкими і не дуже міцними, а такі не підійдуть для фарширування. Замість кефіру допускається використовувати будь-який кисломолочний продукт: бифилюкс, кисле молоко, йогурт.
Інгредієнти:
- Борошно — 1 ст.;
- Кефір — 500 мл;
- Яйце — 2 шт.;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Сіль — ½ ч. л.;
- Сода — ½ ч. л.;
- Яблучний оцет — 1 ч. л.;
- Масло рослинне — 3 ст. л.
Спосіб приготування:
- Жовтки відділяємо від білків.
- Жовтки розтираємо з цукром, додаємо кефір.
- Всипаємо борошно, вливаємо олію. Соду гасимо оцтом, додаємо в тісто. Добре перемішуємо вінчиком.
- Білки збиваємо з сіллю в густу піну.
- Викладаємо збиті білки в тісто, акуратно перемішуємо. Тісто має стати повітряним і ніжним.
- Готуємо начинку і випікаємо млинці.
Тепер ви знаєте, як готувати млинці з м’ясом. Приємного апетиту!
Млинці з м’ясом — смачне і ситне блюдо з простих інгредієнтів, в його приготуванні розбереться людина, навіть далекий від кулінарії. Млинці — хороший варіант для сніданку або цупкого перекусу, страва підходить для сімейного вечері і добре виглядає на святковому столі. Про деяких особливостей цієї закуски розкажуть досвідчені кулінари, які знають, як смачно приготувати млинці з м’ясом.
- Смачніше всього обсмажувати фаршировані млинчики в суміші рослинного і вершкового масла. Вершкове збагатить смак виробів, а рослинна не дасть їм пригоріти.
- Млинці можна загортати не тільки у вигляді конвертиків і трубочок, Оригінально і незвично виглядає закуска, оформлена у вигляді красивих мішечків, перев’язаних зеленою цибулею. Таке страву прикрашає святковий стіл.
- Для приготування млинців можна використовувати два види м’яса. Наприклад, м’ясної і курячий фарш.
- Закуска вийде смачнішою, якщо на обсмажений млинець спочатку покласти лист салату. А потім на нього викласти м’ясну начинку і все акуратно згорнути в трубочку.
- Млинці з м’ясом можна приготувати про запас і покласти в морозилку. Потім діставати, розігріти на сковороді під кришкою або в духовці.
- В м’ясну начинку додайте трохи вершкового масла, сметани, вершків або молока. Це зробить фарш більш соковитим і ніжним.
- Щоб фарширований млинець при обсмажуванні не розвертався, змастіть краї тіста збитим яйцем.