Млинці з м'ясом

Млинці, фаршировані відвареним м’ясом та рисом

Фаршировані млинчики — універсальна закуска, яка однаково добре підходить для сніданку, обіду і вечері, а при красивої подачі прикрасить святковий стіл. Начинку краще готувати з нежирної вареної яловичини — так вони будуть менш калорійними.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • Борошно — 1 ст.;
  • Вода — 100 мл;
  • Кефір — 50 мл;
  • Молоко — 250 мл;
  • Масло рослинне — 4 ст. л.;
  • Яйце — 2 шт.;
  • Сіль, розпушувач — по ½ ч. л.;
  • Цукор — 2 ст. л.

Для начинки:

  • М’якоть яловичини — 400 г;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Рис — ½ ст.;
  • Масло вершкове — 3 ст. л.;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Яловичину відварюємо, бульйон залишаємо для начинки. М’ясо охолоджуємо. Рис промиваємо, також відварюємо.
  • Приготуємо тісто. Яйця трохи збиваємо, додаючи сіль, цукор.
  • Додаємо кефір, розпушувач, половину молока. Добре перемішуємо вінчиком.
  • Всипаємо борошно, вливаємо олію, все перемішуємо.
  • Вливаємо молоко, що залишилося. Вироби буде легше перевертати, якщо додати воду.
  • Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом, по черзі випікаємо тонкі млинчики. Один бік залишаємо трохи глевкій.
  • Приготуємо начинку. М’ясо прокручуємо на м’ясорубці (подрібнюємо в блендері).
  • Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії.
  • До цибулі додаємо м’ясо і рис. Все перемішуємо, солимо, перчимо. Вливаємо трохи бульйону, якщо начинка виходить надто сухою.
  • Млинці фаршируємо рисово-м’ясною начинкою, яку викладаємо на обсмажену сторону тіста, вироби загортаємо конвертиками.
  • Швидко обсмажуємо фаршировані млинці на сковороді. Подаємо зі сметаною.