Млинці, фаршировані відвареним м’ясом та рисом
Фаршировані млинчики — універсальна закуска, яка однаково добре підходить для сніданку, обіду і вечері, а при красивої подачі прикрасить святковий стіл. Начинку краще готувати з нежирної вареної яловичини — так вони будуть менш калорійними.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно — 1 ст.;
- Вода — 100 мл;
- Кефір — 50 мл;
- Молоко — 250 мл;
- Масло рослинне — 4 ст. л.;
- Яйце — 2 шт.;
- Сіль, розпушувач — по ½ ч. л.;
- Цукор — 2 ст. л.
Для начинки:
- М’якоть яловичини — 400 г;
- Цибуля — 1 шт.;
- Рис — ½ ст.;
- Масло вершкове — 3 ст. л.;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Яловичину відварюємо, бульйон залишаємо для начинки. М’ясо охолоджуємо. Рис промиваємо, також відварюємо.
- Приготуємо тісто. Яйця трохи збиваємо, додаючи сіль, цукор.
- Додаємо кефір, розпушувач, половину молока. Добре перемішуємо вінчиком.
- Всипаємо борошно, вливаємо олію, все перемішуємо.
- Вливаємо молоко, що залишилося. Вироби буде легше перевертати, якщо додати воду.
- Розігріваємо Сковороду, змащуємо маслом, по черзі випікаємо тонкі млинчики. Один бік залишаємо трохи глевкій.
- Приготуємо начинку. М’ясо прокручуємо на м’ясорубці (подрібнюємо в блендері).
- Цибулю очистити, дрібно нарізаємо, обсмажуємо на олії.
- До цибулі додаємо м’ясо і рис. Все перемішуємо, солимо, перчимо. Вливаємо трохи бульйону, якщо начинка виходить надто сухою.
- Млинці фаршируємо рисово-м’ясною начинкою, яку викладаємо на обсмажену сторону тіста, вироби загортаємо конвертиками.
- Швидко обсмажуємо фаршировані млинці на сковороді. Подаємо зі сметаною.