Млинці на воді – улюблені рецепти

Тісто для млинців на газованій воді

Воду для такого тіста краще брати сильно газовану, щоб млинці були більш легкими і ніжними. Секрет цього успішного рецепту в тому, що для тіста використовуються збиті білки.
Інгредієнти:

  • Газована вода — 500 мл;
  • Борошно — 1,5 склянки;
  • Яйце — 2 штуки;
  • Цукор — 2 столові ложки;
  • Рослинна олія — 2 столові ложки;
  • Сіль — чайна ложка.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску вилити газовану воду, додати сипучі інгредієнти, влити рослинне масло.
  • Яйця розбити. Жовтки відправити у газовану воду, білки збити в стійку піну.
  • Газовану суміш добре перемішати, порційно всипати просіяне борошно. Збивати віночком, доводячи тісто до однорідної консистенції.
  • У готове тісто для млинців акуратно перекласти білки, перемішати дерев’яною лопаткою або ложкою. Не збивати!
  • Пекти млинці на розпеченій сковороді, змастивши її олією перед самим першим млинцем.

Тепер ви знаєте, як готувати млинці на воді. Приємного апетиту!
Млинці – дуже примхлива блюдо, тому нерідко перший млинець виходить грудкою. Але це лише виправдання для тих, хто не знає всіх тонкощів і секретів приготування вдалих млинців:

  • Щоб краї млинця не подсушились і не поламалися, скорочуйте час мінімум удвічі для випічки другої його сторони;
  • Калорійність млинців на воді менше, ніж на молоці і кефірі, тому їх можна їсти і тим, хто сидить на дієті;
  • Сковорідку потрібно змащувати маслом перед першим млинцем, щоб він не прилип, надалі цього робити не потрібно.
  • Подавати млинці можна не тільки стопкою на блюді, але і склавши вчетверо або згорнувши.
  • При використанні дріжджів тесту необхідно дати пару раз підійти. Якщо ж млинці випікати одразу, то їх структура буде дуже щільною.
  • Якщо фарширувати млинці несолодкої начинкою, то кількість цукру в рецепті необхідно зменшити.
  • Сам процес випікання дуже довгий і виснажливий, тому задійте не одну, а 2 або 3 сковорідки одночасно.
  • Замісити тісто можна в пластиковій пляшці, тоді брудного посуду буде менше.