Тісто для млинців на газованій воді
Воду для такого тіста краще брати сильно газовану, щоб млинці були більш легкими і ніжними. Секрет цього успішного рецепту в тому, що для тіста використовуються збиті білки.
Інгредієнти:
- Газована вода — 500 мл;
- Борошно — 1,5 склянки;
- Яйце — 2 штуки;
- Цукор — 2 столові ложки;
- Рослинна олія — 2 столові ложки;
- Сіль — чайна ложка.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску вилити газовану воду, додати сипучі інгредієнти, влити рослинне масло.
- Яйця розбити. Жовтки відправити у газовану воду, білки збити в стійку піну.
- Газовану суміш добре перемішати, порційно всипати просіяне борошно. Збивати віночком, доводячи тісто до однорідної консистенції.
- У готове тісто для млинців акуратно перекласти білки, перемішати дерев’яною лопаткою або ложкою. Не збивати!
- Пекти млинці на розпеченій сковороді, змастивши її олією перед самим першим млинцем.
Тепер ви знаєте, як готувати млинці на воді. Приємного апетиту!
Млинці – дуже примхлива блюдо, тому нерідко перший млинець виходить грудкою. Але це лише виправдання для тих, хто не знає всіх тонкощів і секретів приготування вдалих млинців:
- Щоб краї млинця не подсушились і не поламалися, скорочуйте час мінімум удвічі для випічки другої його сторони;
- Калорійність млинців на воді менше, ніж на молоці і кефірі, тому їх можна їсти і тим, хто сидить на дієті;
- Сковорідку потрібно змащувати маслом перед першим млинцем, щоб він не прилип, надалі цього робити не потрібно.
- Подавати млинці можна не тільки стопкою на блюді, але і склавши вчетверо або згорнувши.
- При використанні дріжджів тесту необхідно дати пару раз підійти. Якщо ж млинці випікати одразу, то їх структура буде дуже щільною.
- Якщо фарширувати млинці несолодкої начинкою, то кількість цукру в рецепті необхідно зменшити.
- Сам процес випікання дуже довгий і виснажливий, тому задійте не одну, а 2 або 3 сковорідки одночасно.
- Замісити тісто можна в пластиковій пляшці, тоді брудного посуду буде менше.