Дріжджові млинці на воді без яєць
Використання дріжджів дозволяє надати млинців пишність, м’якість і пористість. Відсутність молока ніяк не впливає на їх смак, вони завжди виходять ніжні і апетитні.
Інгредієнти:
- Вода кип’ячена тепла — 500 мл;
- Борошно пшеничне вищого сорту — 2 склянки;
- Дріжджі сухі — 1 чайна ложка;
- Цукор — 2 столові ложки з гіркою;
- Сіль — 1/2 чайної ложки;
- Рослинна олія без запаху — 2 столові ложки.
Спосіб приготування:
- Приготувати опару: у підігріту до 38°C воду додати дріжджі, цукровий пісок і столову ложку борошна, перемішати, накрити і відставити хвилин на 10, щоб дріжджі активувалися.
- Додати в опару сіль і поступово всипати борошно, домогтися тіста однорідної консистенції. Влити рослинне масло, перемішуючи тісто до повного його розчинення.
- Накрити ємність з тістом тонкою тканиною або рушником і поставити в тепле місце на одну годину. За цей час його потрібно раз перемішати.
- По закінченні часу розжарити сковорідку, встановивши вогонь або потужність вище середнього рівня.
- Зачерпнути неповний ополоник тесту і вилити його в центр сковорідки, розподіляючи по всій її поверхні.
- Як тільки краї млинця зазолотятся – перевернути його і смажити ще 10 секунд.
- Готові млинці викладати в стопку, за бажанням промазуючи вершковим маслом.