Пісні заварні млинці на мінеральній воді
Дуже оригінальний рецепт приготування тіста, завдяки якому млинці виходять тоненькі і пористі без розпушувачів і дріжджів. З таких млинців згодом можна приготувати солодкий або закусочний торт.
Інгредієнти:
- Мінеральна вода (сильно газована) — 2 склянки;
- Борошно пшеничне — 2 склянки;
- Яйця — 3 штуки;
- Рослинна олія без запаху — 3 столові ложки;
- Сіль — 1/2 чайної ложки;
- Цукор — 2 столові ложки;
- Окріп — 1 стакан.
Спосіб приготування:
- У глибоку миску вилити мінералку, додати сипучі інгредієнти, вбити всі яйця. Гарненько все перемішати до зникнення крупинок. Влити рослинне масло.
- Борошно просіяти і поступово всипати в мінералку, перемішуючи віночком і розбиваючи грудочки. Надати тесту однорідну консистенцію.
- Воду закип’ятити в чайнику, вилити в склянку. Не остуджуючи поступово влити окріп в тісто, безперервно розмішуючи його віночком.
- Загострити як слід сковорідку, злегка змастити її олією.
- Ополоником зачерпнути потрібну кількість тіста, вилити його в сковорідку. Розподілити тісто по дну і смажити блін 20 секунд з одного боку і 10 секунд — з іншого.
- Готові млинці їсти гарячими.