Млинці на воді – улюблені рецепти

Пісні заварні млинці на мінеральній воді

Дуже оригінальний рецепт приготування тіста, завдяки якому млинці виходять тоненькі і пористі без розпушувачів і дріжджів. З таких млинців згодом можна приготувати солодкий або закусочний торт.
Інгредієнти:

  • Мінеральна вода (сильно газована) — 2 склянки;
  • Борошно пшеничне — 2 склянки;
  • Яйця — 3 штуки;
  • Рослинна олія без запаху — 3 столові ложки;
  • Сіль — 1/2 чайної ложки;
  • Цукор — 2 столові ложки;
  • Окріп — 1 стакан.

Спосіб приготування:

  • У глибоку миску вилити мінералку, додати сипучі інгредієнти, вбити всі яйця. Гарненько все перемішати до зникнення крупинок. Влити рослинне масло.
  • Борошно просіяти і поступово всипати в мінералку, перемішуючи віночком і розбиваючи грудочки. Надати тесту однорідну консистенцію.
  • Воду закип’ятити в чайнику, вилити в склянку. Не остуджуючи поступово влити окріп в тісто, безперервно розмішуючи його віночком.
  • Загострити як слід сковорідку, злегка змастити її олією.
  • Ополоником зачерпнути потрібну кількість тіста, вилити його в сковорідку. Розподілити тісто по дну і смажити блін 20 секунд з одного боку і 10 секунд — з іншого.
  • Готові млинці їсти гарячими.