Млинці на кислому молоці

Тонкі дріжджові млинці на кислому молоці зі згущеним молоком

Існує думка, що дріжджові млинці обов’язково повинні виходити пишними. Але насправді можна без праці зробити їх тонкими і ажурними, якщо правильно дотримати пропорції інгредієнтів. При цьому тісто вийде м’яким і дуже смачним! Начинку можна вибрати на свій розсуд, в рецепті вказаний лише один з найцікавіших варіантів. При бажанні можна замінити свіжі дріжджі сухими. Їх можна додавати в тісто. Знадобиться приблизно 7 г сухих дріжджів швидкодіючих.
Інгредієнти:

  • 300 г борошна;
  • 180 г цукру;
  • 500 мл кислого молока;
  • 8 яєць;
  • 26 г свіжих дріжджів;
  • 110 мл згущеного молока;
  • 75 мл рослинного масла;
  • 100 г вершкового масла;
  • 1 ч. л. солі.

Спосіб приготування:

  • Залити дріжджі теплим (трохи тепліше кімнатної температури) кислим молоком і залишити на 20 хвилин.
  • Від 6 яєць відокремити білки і відкласти їх в окрему мисочку (вони знадобляться для начинки).
  • Залишилися 2 яйця, 6 жовтків збити разом з сіллю і невеликою кількістю цукру.
  • Додати в яєчну суміш 2 ложки рослинного масла і ще раз трохи збити.
  • До яйцям ввести дріжджі з молоком, перемішати до однорідності.
  • Продовжуючи помішувати тісто, додати просіяне борошно в кілька етапів.
  • Весь цукор, що залишився (приблизно 150 г) додати до заздалегідь підготовленим білків і збити все в густу пінку.
  • Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і поступово ввести в білкову масу, продовжуючи її збивати.
  • Невеликими порціями додати в крем згущене молоко, постійно помішуючи.
  • Отриману начинку поставити в холодильник і тримати в холоді, поки будуть готуватися млинці.
  • Обсмажити на розпеченій сковороді з рослинним маслом всі млинці, для кожного виливаючи приблизно половину ополоника тесту.
  • Готові млинчики повністю остудити, змастити білковим кремом зі згущеним молоком.
  • Скачати млинці в трубочки, витримати їх в холодильнику 1 годину, потім і подавати до чаю.