Тонкі дріжджові млинці на кислому молоці зі згущеним молоком
Існує думка, що дріжджові млинці обов’язково повинні виходити пишними. Але насправді можна без праці зробити їх тонкими і ажурними, якщо правильно дотримати пропорції інгредієнтів. При цьому тісто вийде м’яким і дуже смачним! Начинку можна вибрати на свій розсуд, в рецепті вказаний лише один з найцікавіших варіантів. При бажанні можна замінити свіжі дріжджі сухими. Їх можна додавати в тісто. Знадобиться приблизно 7 г сухих дріжджів швидкодіючих.
Інгредієнти:
- 300 г борошна;
- 180 г цукру;
- 500 мл кислого молока;
- 8 яєць;
- 26 г свіжих дріжджів;
- 110 мл згущеного молока;
- 75 мл рослинного масла;
- 100 г вершкового масла;
- 1 ч. л. солі.
Спосіб приготування:
- Залити дріжджі теплим (трохи тепліше кімнатної температури) кислим молоком і залишити на 20 хвилин.
- Від 6 яєць відокремити білки і відкласти їх в окрему мисочку (вони знадобляться для начинки).
- Залишилися 2 яйця, 6 жовтків збити разом з сіллю і невеликою кількістю цукру.
- Додати в яєчну суміш 2 ложки рослинного масла і ще раз трохи збити.
- До яйцям ввести дріжджі з молоком, перемішати до однорідності.
- Продовжуючи помішувати тісто, додати просіяне борошно в кілька етапів.
- Весь цукор, що залишився (приблизно 150 г) додати до заздалегідь підготовленим білків і збити все в густу пінку.
- Вершкове масло нагріти до кімнатної температури і поступово ввести в білкову масу, продовжуючи її збивати.
- Невеликими порціями додати в крем згущене молоко, постійно помішуючи.
- Отриману начинку поставити в холодильник і тримати в холоді, поки будуть готуватися млинці.
- Обсмажити на розпеченій сковороді з рослинним маслом всі млинці, для кожного виливаючи приблизно половину ополоника тесту.
- Готові млинчики повністю остудити, змастити білковим кремом зі згущеним молоком.
- Скачати млинці в трубочки, витримати їх в холодильнику 1 годину, потім і подавати до чаю.