Млинці на кислому молоці

Смачні млинці на кислому молоці без яєць

Деякі рецепти млинців на кислому молоці включають в себе рекордну кількість яєць. Від них десерт набуває більш насичений відтінок і приємний присмак, але і калорійність страви значно зростає. Для тих же, хто звик стежити за своєю фігурою, краще всього підійде саме такий спосіб приготування. Млинці вийдуть тонкими, помірно солодкими і дуже смачними! Оскільки в тесті і так є кисле середовище у вигляді молока, соду гасити не обов’язково.
Інгредієнти:

  • 1 л кислого молока;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ст. л. цукру;
  • ½ Ч. л. соди;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 2 ½ склянки борошна.

Спосіб приготування:

  • У глибокій ємності з’єднати борошно з сіллю, содою і цукром.
  • До сухих інгредієнтів вилити 500 мл молока, змішати до однорідності.
  • Інше молоко вилити в каструлю і закип’ятити, відразу ж перелити в тісто.
  • Ретельно перемішати між собою всі інгредієнти, додати до них рослинну і розтоплене вершкове масло.
  • Дати тісту відпочити 10 хвилин, тим часом розігріти сковорідку (можна не змащувати!).
  • Випікати млинці, викладаючи на сковорідку невелику кількість тіста, до золотистого кольору з обох сторін.

Тепер ви знаєте, як готувати млинці на кислому молоці. Приємного апетиту!
Млинці на кислому молоці можуть бути тонкими або товстими, гладкими або ажурними, солодкими або солоними. Можна додати до них начинку або ж подати до столу ситні конвертики. Кожен сам може вирішити, як приготувати млинці на кислому молоці, і задумане страва обов’язково вийде ідеально, якщо скористатися радами від досвідчених кулінарів:

  • Щоб навіть перший млинець на кислому молоці не перетворився в «ком», перед тим як готувати, просто розжарте сковорідку;
  • Товщину млинчиків на кислому молоці дуже просто регулювати кількістю тесту для однієї порції. Якщо хочете отримати тоненькі млинці, вам знадобиться приблизно половина ополоника на одну штучку;
  • Якщо калорійність страви не має принципового значення, змастіть кожен готовий млинець невеликою кількістю вершкового масла. Так він стане ще м’якше і смачніше;
  • Під час смаження млинців на кислому молоці, готові екземпляри складайте стопкою. Це дозволить їм додатково пропаритися, стати ніжнішою і ароматнішою.