Мариновані опеньки в домашніх умовах на зиму
Важко знайти ще більш простий рецепт маринованих опеньків. Втім, цієї страви і не потрібно яких-небудь кулінарних шедеврів. Грибочки виходять дуже смачними і ароматними. При бажанні можна банки закатати, хоча опеньки і так досить довго можуть зберігатися в прохолодному місці. Урізноманітнити рецепт можна за допомогою листя смородини або вишні, а також додати прянощі на зразок кориці.
Інгредієнти:
- Опеньки;
- 1,5 л води;
- 8 горошин запашного перцю;
- 5 горошин чорного перцю;
- 1 ст. л. цукру;
- 2 ст. л. солі;
- 2 ст. л. оцту;
- 2 зубчики часнику;
- 2 лаврових аркуша.
Спосіб приготування:
- Гриби ретельно промити, викласти в каструльку і залити водою.
- Відварити опеньки до готовності, отриманий відвар процідити через ситечко.
- Перелити грибний відвар в окрему каструльку, додати до нього сіль, цукор, обидва види перцю і лавровий лист.
- Часник нарізати великими пластинками і викласти їх до решти інгредієнтів.
- Закип’ятити маринад, варити ще 10 хвилин на середньому вогні.
- У гарячий відвар влити оцет, перемішати і зняти з вогню.
- Гриби розкласти по чистим банкам і залити маринадом до самого верху.
- Закрити банки кришками (можна не закочувати) і залишити остуджуватися при кімнатній температурі.