Мариновані опеньки

Мариновані опеньки в домашніх умовах на зиму

Важко знайти ще більш простий рецепт маринованих опеньків. Втім, цієї страви і не потрібно яких-небудь кулінарних шедеврів. Грибочки виходять дуже смачними і ароматними. При бажанні можна банки закатати, хоча опеньки і так досить довго можуть зберігатися в прохолодному місці. Урізноманітнити рецепт можна за допомогою листя смородини або вишні, а також додати прянощі на зразок кориці.
Інгредієнти:

  • Опеньки;
  • 1,5 л води;
  • 8 горошин запашного перцю;
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. оцту;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 лаврових аркуша.

Спосіб приготування:

  • Гриби ретельно промити, викласти в каструльку і залити водою.
  • Відварити опеньки до готовності, отриманий відвар процідити через ситечко.
  • Перелити грибний відвар в окрему каструльку, додати до нього сіль, цукор, обидва види перцю і лавровий лист.
  • Часник нарізати великими пластинками і викласти їх до решти інгредієнтів.
  • Закип’ятити маринад, варити ще 10 хвилин на середньому вогні.
  • У гарячий відвар влити оцет, перемішати і зняти з вогню.
  • Гриби розкласти по чистим банкам і залити маринадом до самого верху.
  • Закрити банки кришками (можна не закочувати) і залишити остуджуватися при кімнатній температурі.