Мариновані опеньки

Простий салат з маринованими опеньками і куркою

Салат з куркою і маринованими грибами вийде дуже ситним і соковитим. Опеньки трохи розбавлять більш поживні речовини, додадуть страві трохи свіжості та пікантності. При бажанні можна замінити сметану майонезом, але калорійність страви від цього істотно зросте. В якості спецій до салату відмінно підійде хрін і сушений майоран. Їх слід додати сметанний соус. Також можна доповісти трохи часнику.
Інгредієнти:

  • 100 г маринованих опеньків;
  • 200 г твердого сиру;
  • 250 г курячого філе;
  • 2 огірка;
  • 50 г консервованого горошку;
  • 100 г сметани;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Куряче філе відварити, остудити, нарізати невеликими кубиками.
  • Гриби дрібно нарізати (можна залишити цілими).
  • Огірки нарізати кубиками середньої величини.
  • Натерти сир на крупній тертці.
  • Змішати всі інгредієнти в одній мисочці, додати горошок.
  • У сметану додати трохи солі, перцю і свої улюблені спеції.
  • Заправити салат і залишити його на півгодини в холодильнику.

Тепер ви знаєте, як готувати мариновані опеньки. Приємного апетиту!
Мариновані опеньки – це незамінний інгредієнт багатьох улюблених салатів, супів, других страв і закусок. В домашніх умовах зробити таке ласощі не складе особливих труднощів, так що не варто поспішати в магазин за заповітної баночкою. Достатньо просто один раз розібратися, як приготувати мариновані опеньки. У цьому допоможуть наступні кулінарні рекомендації:

  • Якщо для маринування опеньків ви вирішили додати ще які-небудь прянощі, робіть це в процесі кип’ятіння маринаду. Якщо додати нові інгредієнти безпосередньо в баночки, це може зіпсувати страву;
  • Щоб правильно відварити опеньки, покладіть в киплячу воду, а через 10 хвилин поміняйте її на чисту. У новій воді гриби слід варити приблизно 45 хвилин, і саме цей відвар використовувати для маринаду;
  • Замаринувати можна не тільки свіжі, але й заморожені опеньки. При цьому їх навіть не доведеться попередньо розморожувати;
  • Відварюючи опеньки, кілька разів зніміть пінку;
  • На літрову баночку потрібно брати приблизно 1 кг опеньків. Під час варіння вони зменшаться в розмірі та помістяться тару зазначеного розміру;
  • Салати з маринованими опеньками солити необов’язково, адже грибочки самі дадуть солонуватий присмак.