Манна каша

Смачна манна каша на воді

Фото смачною манної каші на воді

Іноді трапляється так, що на молоко у когось в родині алергія, а побалувати близьких солодкою манною кашею все одно хочеться. Цей рецепт дозволяє приготувати смачну страву на звичайній воді без будь-яких проблем.
Інгредієнти:

  • 2 ст. л. манної крупи;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 1 стакан води;
  • Вершкове масло;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Воду вилити в каструльку, закип’ятити.
  • У киплячу воду всипати цукор і маленьку щіпку солі.
  • Повільно засипати в каструлю крупу.
  • Готувати 3 хвилини, інтенсивно помішуючи.
  • Накрити каструлю кришкою і залишити на 5-7 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати манну кашу. Приємного апетиту!
Манна каша – страва дуже неоднозначне і суперечливе. Хтось її з дитинства недолюблює, інші ж і дня не можуть прожити без тарілочки ароматного ласощі. Як приготувати манну кашу так, щоб вона сподобалася навіть затятим супротивникам манки, підкажуть досвідчені кулінари:

  • Краща посуд для приготування манної каші – це алюмінієва каструлька з товстим дном;
  • Молоко або вода, які ви плануєте додавати в манку, повинні бути прохолодними;
  • Щоб уникнути грудочок, перед тим, як варити манку, її необхідно залити молоком або водою і дати їй розбухнути;
  • Після того, як манка закипить, її потрібно постійно помішувати, інакше каша може пригоріти до каструльці;
  • Перед тим, як готувати кашу, уважно вивчіть термін придатності на коробочці. Найсмачніше блюдо вийде тільки зі свіжої манки;
  • Щоб визначиться, скільки манку варити, потрібно подивитися на розмір крупинок. Чим вони дрібніше, тим швидше каша загусне;
  • Для сніданку краще підійде рідка каша, а ось густу можна запропонувати на обід;
  • Не варто відходити від плити, поки вариться каша, якщо ви, звичайно, не використовуєте для цього мультиварку.