Смачна манна каша на воді
Фото смачною манної каші на воді
Іноді трапляється так, що на молоко у когось в родині алергія, а побалувати близьких солодкою манною кашею все одно хочеться. Цей рецепт дозволяє приготувати смачну страву на звичайній воді без будь-яких проблем.
Інгредієнти:
- 2 ст. л. манної крупи;
- 2 ч. л. цукру;
- 1 стакан води;
- Вершкове масло;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Воду вилити в каструльку, закип’ятити.
- У киплячу воду всипати цукор і маленьку щіпку солі.
- Повільно засипати в каструлю крупу.
- Готувати 3 хвилини, інтенсивно помішуючи.
- Накрити каструлю кришкою і залишити на 5-7 хвилин.
Тепер ви знаєте, як готувати манну кашу. Приємного апетиту!
Манна каша – страва дуже неоднозначне і суперечливе. Хтось її з дитинства недолюблює, інші ж і дня не можуть прожити без тарілочки ароматного ласощі. Як приготувати манну кашу так, щоб вона сподобалася навіть затятим супротивникам манки, підкажуть досвідчені кулінари:
- Краща посуд для приготування манної каші – це алюмінієва каструлька з товстим дном;
- Молоко або вода, які ви плануєте додавати в манку, повинні бути прохолодними;
- Щоб уникнути грудочок, перед тим, як варити манку, її необхідно залити молоком або водою і дати їй розбухнути;
- Після того, як манка закипить, її потрібно постійно помішувати, інакше каша може пригоріти до каструльці;
- Перед тим, як готувати кашу, уважно вивчіть термін придатності на коробочці. Найсмачніше блюдо вийде тільки зі свіжої манки;
- Щоб визначиться, скільки манку варити, потрібно подивитися на розмір крупинок. Чим вони дрібніше, тим швидше каша загусне;
- Для сніданку краще підійде рідка каша, а ось густу можна запропонувати на обід;
- Не варто відходити від плити, поки вариться каша, якщо ви, звичайно, не використовуєте для цього мультиварку.