Манна каша

Манна каша на молоці без грудочок

Фото манної каші на молоці без грудочок

Найчастіше діти (та й дорослі) відмовляються їсти манну кашу з-за присутності в ній неприємних грудочок. Щоб їх уникнути, важливо точно слідувати рецептом, дотримуючись пропорції інгредієнтів. Кашу варимо на молоці, але з невеликим додаванням води.
Інгредієнти:

  • ½ Склянки молока;
  • ¼ Склянки води;
  • 3 ч. л. манної крупи;
  • 1 щіпка солі;
  • Цукор;
  • Вершкове масло.

Спосіб приготування:

  • В одну каструльку налити воду і молоко.
  • Засипати манну крупу і дати їй розбухнути протягом 10 хвилин.
  • Ретельно перемішати вміст каструльку, відокремивши манку від дна;
  • Додати трохи солі і цукру за смаком, ще раз перемішати.
  • Поставити каструльку на маленький вогонь.
  • Перемішувати манку приблизно 1 раз в хвилину, довести до кипіння.
  • Постійно помішуючи кашу, варити ще 3 хвилини.