Манна каша на молоці

Манна каша на молоці та воді в мультиварці

В мультиварці манну кашу готувати дуже зручно, адже процес зажадає набагато менше уваги, ніж приготування того ж страви на плиті. Додавання води робить це ласощі менш калорійним. Однак не рекомендується повністю виключати молоко, адже від нього залежить смак і консистенція каші. Навіть якщо його буде в два рази менше, ніж води, воно зробить блюдо ніжним, повітряним і ароматним. Щоб манна каша була ще смачніше, після приготування додайте в неї свіжі ягоди.
Інгредієнти:

  • 1 стакан молока;
  • 7 ст. л. манної крупи;
  • 1 ½ ст. л. цукру;
  • 1 щіпка солі;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. вершкового масла.

Спосіб приготування:

  • У каструльку мультиварки вилити молоко і воду.
  • Трохи вище рівня рідини з боків каструльки провести шматочком вершкового масла по всьому колу (так не втече молоко).
  • Вибрати режим «Варка на пару» або «Випічка», дочекатися, поки закипить молоко.
  • Додати в чашу сіль і цукор, акуратно все перемішати пластикової або дерев’яною ложкою.
  • Тонкою цівкою всипати в каструлю манну крупу, ще раз розмішати.
  • Переключитися в режим «Підігрів» або «Підтримання тепла», закрити кришку.
  • Через 15 хвилин додати до манки вершкове масло і подавати до столу кашу.