Ліниві вареники

Ліниві вареники з сиром без яєць

Фото ледачих вареників з сиром без яєць

Оскільки сир і так містить достатньо білка, а додатковим зв’язуючим компонентом виступає ще й борошно, яйця в цьому рецепті зовсім не знадобляться. Це не тільки дозволить знизити калорійність страви, але і зробить його більш легким для шлунка. В рецепт не входить цукор, тому необхідно подавати вареники з варенням, джемом або медом.
Інгредієнти:

  • 700 г сиру;
  • 200 г борошна;
  • ½ Ч. л. солі;
  • 1,5 л води.

Спосіб приготування:

  • Воду залити в каструлю, довести до кипіння, посолити.
  • Змішати сир і борошно, замісити тісто.
  • Тісто скатати в довгу ковбаску, шириною не більше 2,5 див
  • Засипати вареники в каструлю з киплячою водою, варити 4-5 хвилин.

Смачні ліниві вареники з картоплею

Фото смачних ледачих вареників з картоплею

Пюре для приготування цієї страви можна взяти вже готове, яке, наприклад, залишилося після вечері. Якщо ж такого немає, достатньо просто відварити картоплю і потовкти його з вершковим маслом і сіллю. Цей рецепт відрізняється від інших незвичайної круглої формою вареників. При бажанні в тісто можна додати зелень.
Інгредієнти:

  • 500 г картопляного пюре;
  • 100 г борошна;
  • 1 яйце;
  • ¼ Цибулини;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • Борошно просіяти в глибоку миску, додати яйце і сіль.
  • Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити до золотистого кольору.
  • Висипати цибулю в миску з борошном, додати пюре, замісити тісто.
  • Розкачати тісто в пласт товщиною 3 див.
  • З допомогою невеликого стаканчика порізати тісто на однакові кружечки.
  • Закип’ятити воду, посолити і засипати вареники.
  • Варити приблизно 10 хвилин, потім злити воду і додати вершкове масло.