Ліниві вареники з сиром без яєць
Фото ледачих вареників з сиром без яєць
Оскільки сир і так містить достатньо білка, а додатковим зв’язуючим компонентом виступає ще й борошно, яйця в цьому рецепті зовсім не знадобляться. Це не тільки дозволить знизити калорійність страви, але і зробить його більш легким для шлунка. В рецепт не входить цукор, тому необхідно подавати вареники з варенням, джемом або медом.
Інгредієнти:
- 700 г сиру;
- 200 г борошна;
- ½ Ч. л. солі;
- 1,5 л води.
Спосіб приготування:
- Воду залити в каструлю, довести до кипіння, посолити.
- Змішати сир і борошно, замісити тісто.
- Тісто скатати в довгу ковбаску, шириною не більше 2,5 див
- Засипати вареники в каструлю з киплячою водою, варити 4-5 хвилин.
Смачні ліниві вареники з картоплею
Фото смачних ледачих вареників з картоплею
Пюре для приготування цієї страви можна взяти вже готове, яке, наприклад, залишилося після вечері. Якщо ж такого немає, достатньо просто відварити картоплю і потовкти його з вершковим маслом і сіллю. Цей рецепт відрізняється від інших незвичайної круглої формою вареників. При бажанні в тісто можна додати зелень.
Інгредієнти:
- 500 г картопляного пюре;
- 100 г борошна;
- 1 яйце;
- ¼ Цибулини;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти в глибоку миску, додати яйце і сіль.
- Цибулю нарізати дрібними кубиками, обсмажити до золотистого кольору.
- Висипати цибулю в миску з борошном, додати пюре, замісити тісто.
- Розкачати тісто в пласт товщиною 3 див.
- З допомогою невеликого стаканчика порізати тісто на однакові кружечки.
- Закип’ятити воду, посолити і засипати вареники.
- Варити приблизно 10 хвилин, потім злити воду і додати вершкове масло.