Ліниві вареники

Ліниві вареники з манкою в мультиварці

Фото ледачих вареників з манкою в мультиварці

За допомогою спеціальної насадки для приготування на пару, вареники в мультиварці виходять дуже ніжними і корисними. Таке блюдо можна зробити навіть для самих маленьких членів сім’ї, не соромлячись долучати їх і до самого процесу приготування.
Інгредієнти:

  • 500 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 4 ст. л. манної крупи;
  • ½ Ч. л. соди;
  • 8 ст. л. борошна.

Спосіб приготування:

  • Сир викласти в тарілочку з високими бортиками, розім’яти виделкою.
  • Додати до сиру яйця, цукор, борошно і манну крупу.
  • Замісити тісто і розділити його на 4 частини.
  • З кожної частини скачати ковбаску і нарізати на порційні шматочки.
  • У каструльку мультиварки залити 3 мірні склянки води, встановити насадку для приготування на пару.
  • Викласти вареники в один шар, закрити кришку.
  • Включити режим «Приготування на пару» і встановити таймер на 13 хвилин.

Тепер ви знаєте, як готувати ліниві вареники. Приємного апетиту!
Ліниві вареники – дуже популярне блюдо для домашнього приготування. Готуються вони буквально за лічені хвилини, не вимагаючи особливих кулінарних хитрощів. Кілька порад, як приготувати ліниві вареники, допоможуть зробити їх ще смачніше і корисніше:

  • Сир для вареників не повинен бути занадто сухим;
  • Нарізати тісто потрібно різкими рухами, щоб у вареників були рівні краї;
  • Коли вареники спливуть на поверхню, їх потрібно проварити ще 1-2 хвилини, потім дістати шумівкою;
  • Щоб вареники не злиплися, перед тим, як готувати, воду необхідно трохи посолити. Це стосується, в тому числі і солодкого страви;
  • Щоб вареники з картоплею були більш ніжними, пюре рекомендується подрібнювати з допомогою блендера, міксера або м’ясорубки;
  • Борошно в тісто краще додавати поступово, щоб вийшло еластичне, але не дуже круте тісто.