Курка з гречкою в духовці

Курка з гречкою і сметаною в горщику в духовці

Дуже смачне блюдо, яке не соромно подати в якості основного частування на святковий стіл. При цьому не доведеться витрачати на нього багато часу, так і продукти використані самі прості і доступні. Сметану краще взяти середньої жирності, можна додати до неї улюблені спеції.
Інгредієнти:

  • 4 курячі ніжки;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 склянки гречаної крупи;
  • 200 мл сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • На сковороді нагріти рослинне масло і обсмажити ніжки з двох сторін до рум’яної скоринки.
  • Відварити до готовності гречану крупу в солоній воді.
  • Подрібнити цибулю і часник, натерти морквину.
  • Часник змішати зі сметаною, соус посолити і поперчити.
  • Ніжки перекласти на тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю і моркву.
  • В горщики викласти гречку, потім шар обсмажених овочів.
  • Зверху покласти курячі ніжки і все залити сметанною заправкою.
  • Запікати гречку з куркою 20 хвилин при 180 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати курку з гречкою в духовці. Приємного апетиту!
Курка з гречкою в духовці – це ніжне м’ясо, яке готується відразу ж з ароматним і розсипчастим гарніром. Це блюдо дозволить господарці швидко нагодувати сім’ю, не витрачаючи зайвий час і сили. Головне заздалегідь прочитати корисні поради, як готувати гречку з куркою в духовці, щоб уникнути поширених помилок:

  • Якщо ви плануєте запікати гречку в духовці, потрібно зробити крупу розсипчастою. Для цього дотримуйтесь пропорції 1:2, тобто 2 склянки води на склянку гречки;
  • Краще за все запікати курку з гречкою у фользі або рукаві. Це дозволить м’яса дійсно пропектися, а не потушиться;
  • Перед тим, як запікати курку рекомендується потримати в якому-небудь маринаді, а гречку відварити до напівготовності.