Курка з гречкою і сметаною в горщику в духовці
Дуже смачне блюдо, яке не соромно подати в якості основного частування на святковий стіл. При цьому не доведеться витрачати на нього багато часу, так і продукти використані самі прості і доступні. Сметану краще взяти середньої жирності, можна додати до неї улюблені спеції.
Інгредієнти:
- 4 курячі ніжки;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 склянки гречаної крупи;
- 200 мл сметани;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- На сковороді нагріти рослинне масло і обсмажити ніжки з двох сторін до рум’яної скоринки.
- Відварити до готовності гречану крупу в солоній воді.
- Подрібнити цибулю і часник, натерти морквину.
- Часник змішати зі сметаною, соус посолити і поперчити.
- Ніжки перекласти на тарілку і на тій же сковороді обсмажити цибулю і моркву.
- В горщики викласти гречку, потім шар обсмажених овочів.
- Зверху покласти курячі ніжки і все залити сметанною заправкою.
- Запікати гречку з куркою 20 хвилин при 180 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати курку з гречкою в духовці. Приємного апетиту!
Курка з гречкою в духовці – це ніжне м’ясо, яке готується відразу ж з ароматним і розсипчастим гарніром. Це блюдо дозволить господарці швидко нагодувати сім’ю, не витрачаючи зайвий час і сили. Головне заздалегідь прочитати корисні поради, як готувати гречку з куркою в духовці, щоб уникнути поширених помилок:
- Якщо ви плануєте запікати гречку в духовці, потрібно зробити крупу розсипчастою. Для цього дотримуйтесь пропорції 1:2, тобто 2 склянки води на склянку гречки;
- Краще за все запікати курку з гречкою у фользі або рукаві. Це дозволить м’яса дійсно пропектися, а не потушиться;
- Перед тим, як запікати курку рекомендується потримати в якому-небудь маринаді, а гречку відварити до напівготовності.