Курка, запечена з гречкою і грибами в духовці
Курка з гречкою зроблять блюдо ситним, а гриби додадуть йому апетитного аромату. Таким частуванням насититься навіть самий голодний гість, адже воно містить велику кількість білка і інших поживних речовин. Калорійність від цього сильно не підвищується, так що ледь-ледь можна вводити блюдо в раціон навіть під час дієти. З грибів краще всього підійдуть печериці або гливи. Курку рекомендується потримати в маринаді хоча б 12 годин.
Інгредієнти:
- 1 курка;
- ½ Склянки гречаної крупи;
- 300 г грибів;
- 1 цибулина;
- 1 ч. л. гірчиці;
- 5 ст. л. майонезу;
- 1 ½ ст. л. соєвого соусу;
- 2 зубчики часнику;
- ½ Ч. л. чорного перцю;
- ½ Ч. л. куркуми;
- ½ Ч. л. каррі;
- Сіль.
Спосіб приготування:
- У глибокій піалі з’єднати гірчицю, соєвий соус і майонез.
- В маринад додати подрібнений часник і натерти отриманою сумішшю курку з усіх боків.
- Гречку відварити до готовності в підсоленій воді.
- На сковороді розігріти олію, викласти нарізану кубиками цибулю.
- Подрібнити гриби і додати їх до цибулі, смажити до випаровування вологи.
- До грибів висипати всі спеції і трохи солі, перемішати.
- Змішати гриби і кашу, нафарширувати курку.
- Курку викласти в рукав для випічки, скріпити його зубочистками або нитками.
- Викласти тушку у форму для випічки, запікати 60 хвилин при 180 градусах.
- Рукав розрізати, продовжувати випічку ще 20 хвилин.