Курка з гречкою в духовці

Курка, запечена з гречкою і грибами в духовці

Курка з гречкою зроблять блюдо ситним, а гриби додадуть йому апетитного аромату. Таким частуванням насититься навіть самий голодний гість, адже воно містить велику кількість білка і інших поживних речовин. Калорійність від цього сильно не підвищується, так що ледь-ледь можна вводити блюдо в раціон навіть під час дієти. З грибів краще всього підійдуть печериці або гливи. Курку рекомендується потримати в маринаді хоча б 12 годин.
Інгредієнти:

  • 1 курка;
  • ½ Склянки гречаної крупи;
  • 300 г грибів;
  • 1 цибулина;
  • 1 ч. л. гірчиці;
  • 5 ст. л. майонезу;
  • 1 ½ ст. л. соєвого соусу;
  • 2 зубчики часнику;
  • ½ Ч. л. чорного перцю;
  • ½ Ч. л. куркуми;
  • ½ Ч. л. каррі;
  • Сіль.

Спосіб приготування:

  • У глибокій піалі з’єднати гірчицю, соєвий соус і майонез.
  • В маринад додати подрібнений часник і натерти отриманою сумішшю курку з усіх боків.
  • Гречку відварити до готовності в підсоленій воді.
  • На сковороді розігріти олію, викласти нарізану кубиками цибулю.
  • Подрібнити гриби і додати їх до цибулі, смажити до випаровування вологи.
  • До грибів висипати всі спеції і трохи солі, перемішати.
  • Змішати гриби і кашу, нафарширувати курку.
  • Курку викласти в рукав для випічки, скріпити його зубочистками або нитками.
  • Викласти тушку у форму для випічки, запікати 60 хвилин при 180 градусах.
  • Рукав розрізати, продовжувати випічку ще 20 хвилин.