Курка з фунчозой

Курка з фунчозой і овочами, приготована в мультиварці

В мультиварці їжа виходить більш здоровою, при цьому ще і її приготування займає менше часу у господині. Все це стосується і курки з фунчозой, яка в цій кухонних помічниці виходить дуже ніжною і соковитою. Трохи овочів тільки посилять смак страви і додадуть йому трохи яскравих фарб. Можна подавати курку з фунчозой відразу ж, як повноцінне блюдо. Приємним доповненням стане кисло-солодкий соус.
Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 200 г фунчозы;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 300 мл соди;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Філе промити, нарізати невеликими шматочками.
  • Нарізати кубиками моркву і ріпчасту цибулю, болгарський перець – соломкою.
  • Змастити каструльку мультиварки рослинним маслом, викласти в неї овочі і курку.
  • Залити в чашу вказану кількість води і включити режим «Гасіння»,
  • Фунчозу поламати руками або подрібнити ножицями до потрібної довжини.
  • Через 45 хвилин після початку приготування додати в мультиварку локшину.
  • Готувати страву ще 15 хвилин під закритою кришкою.
  • В кінці приготування курку з фунчозой посолити і поперчити за смаком.

Тепер ви знаєте, як готувати курку з фунчозой. Приємного апетиту!
Курка з фунчозой – це незвичайне ласощі для сімейного вечері, яка складе гідну конкуренцію звичних страв. Ці два продукти можуть стати основою для першої або другої страви, закуски або салату. Головне лише прочитати пару корисних порад, як приготувати курку з фунчозой, щоб поповнити свою кулінарну книгу ще одним цікавим частуванням:

  • Перед тим як готувати фунчозу, її потрібно поламати руками на менш довгі фрагменти. Тим не менше ця процедура не всім під силу – локшина досить міцна, так що краще скористатися кухонними ножицями;
  • Щоб правильно приготувати фунчозу, найкраще уважно прочитати інструкцію на упаковці, адже вона також буває різних видів;
  • Варто пам’ятати, що фунчоза досить калорійна, тому краще використовувати її в раціоні в невеликих кількостях. Проте зовсім відмовлятися від цієї локшини не рекомендується, адже в ній міститься багато цінних речовин;
  • Найкраще фунчозу не варити, а просто залити окропом на 4-5 хвилин. Так вона не розвариться, але і досягне потрібного ступеня готовності;
  • Якщо ви вибрали фунчозу з товстими «нитками», варіть її так само, як і звичайні макаронні вироби – в підсоленій воді до м’якості.