Салат з фунчозой, огірком і куркою
Салат з фунчозой – це не просто закуска, а повноцінне ситне блюдо, яке цілком може замінити собою обід або вечерю. Воно суттєво відрізняється від усіх звичних салатів, хоча інгредієнти в ньому використані цілком звичайні. Величезну роль зіграє оригінальна заправка і оцту, соєвого соусу і рослинного масла. Перед тим, як солити салат краще його спробувати, адже соєвий соус може бути сам по собі досить солоним.
Інгредієнти:
- 100 г фунчозы;
- 1 куряча грудка;
- 1 огірок;
- 1 болгарський перець;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. рисового оцту;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. рослинної олії;
- 2 ч. л. кунжуту;
- ½ Ч. л. солі;
- ¼ Ч. л. чорного меленого перцю;
- 1 щіпка меленого імбиру;
- Зелену цибулю.
Спосіб приготування:
- Натерти на тертці моркву, нарізати соломкою болгарський перець, цибулю – кубиками.
- На сковороді нагріти рослинне масло і обсмажувати подрібнені овочі 10 хвилин.
- Фунчозу викласти в глибоку миску і залити окропом, так тримати 5 хвилин.
- Локшину відкинути на друшляк, промити.
- Нарізати огірки крупною соломкою, при необхідності попередньо почистити.
- Відварити до готовності куряче філе, нарізати його невеликими довільними шматочками (можна порвати руками).
- Дрібно нарізати зелену цибулю, пропустити через прес часник.
- Всі інгредієнти змішати в одній салатниці, заправити олією, соєвим соусом і оцтом.
- Додати всі зазначені в рецепті спеції, добре перемішати салат і дати йому настоятися.