Курка з фунчозой

Салат з фунчозой, огірком і куркою

Салат з фунчозой – це не просто закуска, а повноцінне ситне блюдо, яке цілком може замінити собою обід або вечерю. Воно суттєво відрізняється від усіх звичних салатів, хоча інгредієнти в ньому використані цілком звичайні. Величезну роль зіграє оригінальна заправка і оцту, соєвого соусу і рослинного масла. Перед тим, як солити салат краще його спробувати, адже соєвий соус може бути сам по собі досить солоним.
Інгредієнти:

  • 100 г фунчозы;
  • 1 куряча грудка;
  • 1 огірок;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. рисового оцту;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 2 ч. л. кунжуту;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ¼ Ч. л. чорного меленого перцю;
  • 1 щіпка меленого імбиру;
  • Зелену цибулю.

Спосіб приготування:

  • Натерти на тертці моркву, нарізати соломкою болгарський перець, цибулю – кубиками.
  • На сковороді нагріти рослинне масло і обсмажувати подрібнені овочі 10 хвилин.
  • Фунчозу викласти в глибоку миску і залити окропом, так тримати 5 хвилин.
  • Локшину відкинути на друшляк, промити.
  • Нарізати огірки крупною соломкою, при необхідності попередньо почистити.
  • Відварити до готовності куряче філе, нарізати його невеликими довільними шматочками (можна порвати руками).
  • Дрібно нарізати зелену цибулю, пропустити через прес часник.
  • Всі інгредієнти змішати в одній салатниці, заправити олією, соєвим соусом і оцтом.
  • Додати всі зазначені в рецепті спеції, добре перемішати салат і дати йому настоятися.