Курка в рукаві в духовці

Курка в рукаві з картоплею і овочами в духовці

Готувати курку відразу ж з овочами і картоплею – це дуже економно з точки зору часу. До того ж, м’ясної і овочевий сік змішаються, і вийде дуже смачна підлива. При бажанні склад і кількість овочів можна міняти на свій розсуд. Жирність сметани не має принципового значення, так що можна трохи знизити калорійність страви за її рахунок. Всі овочі повинні бути нарізані досить крупно, щоб вони не втратили форму в процесі приготування.
Інгредієнти:

  • 1 курка (1,5 кг);
  • 500 г кабачків;
  • 300 г моркви;
  • 1 кг картоплі;
  • 1 болгарський перець;
  • 400 р сметани;
  • 1 головка часнику;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Всі овочі почистити і нарізати великими кружечками.
  • Сметану змішати з подрібненим часником, сіллю і чорним перцем.
  • Отриманий соус викласти в мисочку з овочами, залишивши трохи для курки.
  • Ретельно перемішати овочі зі сметаною, натерти курку соусом всередині і зовні.
  • Відміряти потрібну довжину рукава і скріпити його зажимом з одного боку.
  • Викласти в «мішечок» половину підготовлених овочів, а на них зверху – курку.
  • Додати овочі, що залишилися і, випустивши повітря з рукава, зав’язати його з другої сторони.
  • Запікати курку з картоплею і овочами 1 годину при температурі 220 градусів.
  • Готову страву посипати подрібненою зеленню.

Тепер ви знаєте, як готувати курку в рукаві, запечену в духовці. Приємного апетиту!
Курка в рукаві в духовці готується просто і відносно швидко, особливо, якщо вам попадеться молода птиця. Готову страву можна поєднувати з будь-яким гарніром або овочевим салатом. Секретами, як приготувати курку в рукаві в духовці, поділяться професійні кулінари:

  • Використовуючи маринад, натирайте їм не тільки верхню частину курки, але також і внутрішню. Крім того, в місцях, де можна «забратися» під шкірку, також слід додати маринад;
  • Курка досить швидко вбирає приправи, тому довго маринуватися їй не потрібно. Втім, якщо дозволяє час, краще залишити птицю хоча б на пару годин у холодильнику;
  • Щоб у процесі випічки пар вільно виходив з рукава, викладіть його на деко швів вгору. Також можете зробити в рукаві кілька проколів виделкою;
  • Курку в рукаві на деко потрібно укласти так, щоб рукав ніде не торкався металу;
  • Розв’язуючи рукав, будьте гранично акуратні – накопичився в ньому пар може обпалити руки;
  • Якщо ваша курка важить більше, ніж зазначено в рецепті, збільште час приготування – на кожні півкіло знадобиться додаткових 15-20 хвилин.