Курка в рукаві в духовці

Курка з апельсинами в рукаві, запечена в духовці

У цієї страви виходить дуже незвичайний смак, який поєднує в собі солодкість овочів і гостроту гірчиці. М’ясо при цьому буде дуже соковитим, а скориночка птиці відмінно пропечеться і просочиться маринадом. Приправу для курки можна купити в супермаркеті або на ринку. Якщо такого не виявиться, то слід додати в маринад трохи каррі і чорного перцю. Яблука для приготування курки в рукаві потрібно вибрати тверді, з кислинкою. Якщо взяти солодкий сорт, то фрукти просто розваряться, і красиво викласти їх на тарілочку вже не вийде.
Інгредієнти:

  • 1 курка (1,8-2 кг);
  • 1 апельсин;
  • 2 яблука;
  • 3 картоплини;
  • 1 ч. л. приправи для курки;
  • 2 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі;
  • 3 ч. л. гірчиці;
  • 1 ч. л. води.

Спосіб приготування:

  • В одній тарілочці з’єднати сіль, хмелі-сунелі, приправа для курки, гірчицю і воду, перемішати.
  • Курку промити і обсушити серветками, натерти маринадом зовні і всередині.
  • Покласти курку в пакет і залишити в холодильнику на 1 годину.
  • Нарізати апельсин і часточками яблука (не тонко), картопля очистити і нарізати великими гуртками.
  • Рукав викласти на деко (плівка повинна виходити за краї листа приблизно на 8 см з двох сторін).
  • Покласти курку в рукав і нафарширувати її яблуками і апельсинами.
  • Картопля розкласти навколо птахи і защипнути краю рукава.
  • Готувати курку з апельсинами в рукаві в духовці, нагрітій до 180 градусів 1 годину 40 хвилин.
  • Після закінчення випічки залишити курку в духовці ще на 10 хвилин.