Курячі гомілки в мультиварці

Курячі гомілки з рисом і овочами в мультиварці

Для багатьох курячі гомілки обов’язково повинні бути з засмаженою жирної скоринкою і з живильним гарніром. Це безумовно смачно, але не зовсім корисно для організму. За цим же рецептом можна приготувати гомілки зовсім в іншому варіанті. Вони вийдуть ніжними, але нітрохи не жирними. Рис і овочі також не додадуть калорійність цього блюда, тому його цілком можна вважати дієтичним. При цьому м’ясо з рисом – це ситне ласощі, яке сповнене ще й безліччю корисних речовин, особливо в поєднанні з овочами.
Інгредієнти:

  • 3 курячі гомілки;
  • 1 склянку рису;
  • 1 цибулина;
  • 2 кабачка;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 2 болгарських перцю;
  • 3 моркви;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Промити гомілки, дати їм трохи обсохнути.
  • Кожну гомілку трохи посолити і поперчити, викласти в чашу мультиварки, змащену рослинним маслом.
  • Обсмажити гомілки 10 хвилин в режимі «Смаження».
  • Нарізати дрібно цибулю і натерти моркву, викласти їх до курки і смажити ще 5 хвилин.
  • Кубиками нарізати кабачки і солодкий перець, викласти їх до решти інгредієнтів.
  • Зверху додати ретельно промитий рис і подрібнений часник, все посолити і поперчити за смаком.
  • Всі інгредієнти перемішати і залити водою так, щоб вона була вище рису приблизно на півсантиметра.
  • Готувати гомілки з рисом і овочами в режимі «Випічка» 30 хвилин, при необхідності додати трохи води в процесі приготування.

Тепер ви знаєте, як готувати курячі гомілки в мультиварці. Приємного апетиту!
Курячі гомілки в мультиварці – це просте в приготуванні і доступне кожному блюдо. До нього можна додати навіть самий скромний гарнір, і це вже буде ситний і смачний обід. Розібратися, як приготувати гомілки в мультиварці, зовсім не складно, а з такими кулінарними нотатками страву точно вийде ідеально з першого разу:

  • У кожній мультиварці є така чудова програма, як «Підігрів» («Підтримка температури»). Курячі гомілки, незалежно від способу приготування, рекомендується залишати в режимі хоча б на 15 хвилин після закінчення основної програми. Так вони будуть більш ніжні;
  • Не варто забувати про маринад для курячих гомілок. Його можна зробити будь-яким, на свій розсуд. При цьому достатньо всього кілька хвилин потримати курку в соусі, щоб вона стала ще смачніше і м’якше;
  • Якщо немає часу чекати, поки гомілки потушатся в мультиварці, то можна замінити «Гасіння» «Випічкою». Смак страви від цього особливо не зміниться, але вийде набагато швидше. При цьому може доведеться додати більше води і трохи частіше перемішувати інгредієнти;
  • Перед тим як готувати гомілки, їх потрібно ретельно промити і добре обсушити. Щоб м’ясо було смачним, краще курку посолити окремо, а не разом з іншими інгредієнтами.