Тушковані курячі гомілки з картоплею в мультиварці
Курка і картопля – що може бути простіше і звичніше? Тим не менш смак цієї страви змушує готувати його знову і знову, і ніколи воно не набридає ні кулінарам, ні дегустаторам. Продукти в цьому рецепті зібрані найдоступніші – вони напевно знайдуться у вашому холодильнику, так що можна приступати до приготування в будь-який зручний час. Обсмажити гомілки перед гасінням можна також в режимі «Випічка». Це потрібно зробити, щоб у них вийшла більш рум’яна кірочка.
Інгредієнти:
- 500 г курячих гомілок;
- 500 г картоплі;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- 1 стакан води;
- 1 щіпка орегано;
- 2 лаврових листочка;
- 1 ст. л. рослинного масла;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Нарізати кубиками цибулю, а моркву натерти на крупній тертці.
- Гомілки ретельно промити і обсушити, кожну картоплину розрізати на 4-6 частин, в залежності від її розміру.
- Виставити на мультиварці режим «Смаження», налити в чашу масло і викласти гомілки.
- Обсмажити гомілки з кожної сторони по 5-7 хвилин.
- Зверху на курку викласти картоплю, а на неї – лук і моркву.
- Додати лавровий лист і подрібнений часник, все залити водою.
- Блюдо посолити і поперчити і перемішати всі інгредієнти між собою.
- Включити режим «Гасіння» і готувати страву 1 годину 20 хвилин.
- Перешкодити блюдо 3-4 рази в процесі гасіння, в інший час кришку не відкривати.