Курячі гомілки в мультиварці

Тушковані курячі гомілки з картоплею в мультиварці

Курка і картопля – що може бути простіше і звичніше? Тим не менш смак цієї страви змушує готувати його знову і знову, і ніколи воно не набридає ні кулінарам, ні дегустаторам. Продукти в цьому рецепті зібрані найдоступніші – вони напевно знайдуться у вашому холодильнику, так що можна приступати до приготування в будь-який зручний час. Обсмажити гомілки перед гасінням можна також в режимі «Випічка». Це потрібно зробити, щоб у них вийшла більш рум’яна кірочка.
Інгредієнти:

  • 500 г курячих гомілок;
  • 500 г картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 стакан води;
  • 1 щіпка орегано;
  • 2 лаврових листочка;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Нарізати кубиками цибулю, а моркву натерти на крупній тертці.
  • Гомілки ретельно промити і обсушити, кожну картоплину розрізати на 4-6 частин, в залежності від її розміру.
  • Виставити на мультиварці режим «Смаження», налити в чашу масло і викласти гомілки.
  • Обсмажити гомілки з кожної сторони по 5-7 хвилин.
  • Зверху на курку викласти картоплю, а на неї – лук і моркву.
  • Додати лавровий лист і подрібнений часник, все залити водою.
  • Блюдо посолити і поперчити і перемішати всі інгредієнти між собою.
  • Включити режим «Гасіння» і готувати страву 1 годину 20 хвилин.
  • Перешкодити блюдо 3-4 рази в процесі гасіння, в інший час кришку не відкривати.