Куряча грудка в клярі з сиром в духовці
Ніжна куряча грудка в хрусткому сирному клярі викликає щирий захват у будь-якого гурмана. Готується це блюдо так само просто, як і звичайні відбивні, а ось його смак кардинально змінюється. Таке м’ясо можна посмажити і на сковороді, але в духовці воно буде особливо соковитим. Тим не менш щоб кляр добре схопився, все одно доведеться трохи скористатися сковородою. Якщо відразу покласти відбивні в духовку, не вийде рум’яної скоринки, та й смак буде трохи зіпсовано. При бажанні можна замінити твердий сир плавленим сирком.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. борошна;
- 3 ст. л. сметани;
- 30 мл рослинного масла;
- 100 г твердого сиру;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Тонко нарізати і злегка відбити куряче філе.
- Приправити кожен шматочок м’яса за смаком.
- У миску викласти сметану, яйце і борошно, добре перемішати.
- На середній тертці натерти сир і висипати його в тісто, ще раз перемішати.
- Додати в кляр улюблені спеції, сіль і перець.
- На сковороді нагріти рослинне масло.
- Вмочити відбивні в кляр і обсмажити приблизно за 20 секунд з кожної сторони.
- Перекласти м’ясо на деко і запікати 10 хвилин при 200 градусах.
Тепер ви знаєте, як готувати курячу грудку в клярі. Приємного апетиту!
Куряча грудка в клярі – це сама популярна різновид відбивних. Їх дуже просто готувати, при цьому смак виходить дуже ніжним, а сама страва – ситним і ароматним. Кожному починаючому кулінару обов’язково потрібно знати, як приготувати курячу грудку в клярі, тому слід прочитати наступні поради:
- Щоб не довелося відмивати кухонні поверхні, перед тим як відбити куряче філе, покладіть в целофановий пакетик;
- Куряча грудка досить ніжна і сама по собі, тому не варто занадто сильно відбивати м’ясо. Якщо перестаратися, воно просто порветься і втратить форму;
- Трохи прикрасити страва допоможе свіжа зелень, яку можна дрібно порізати і покласти в тісто разом з іншими інгредієнтами;
- М’ясо і кляр краще приправляти окремо, щоб вийшов збалансований смак страви;
- Відбивні в клярі можна ще додатково запанірувати з допомогою борошна або сухарів. Для цього потрібно спочатку опустити м’ясо в кляр, потім – у панірування.