Куряча грудка в клярі

Куряча грудка в клярі з сиром в духовці

Ніжна куряча грудка в хрусткому сирному клярі викликає щирий захват у будь-якого гурмана. Готується це блюдо так само просто, як і звичайні відбивні, а ось його смак кардинально змінюється. Таке м’ясо можна посмажити і на сковороді, але в духовці воно буде особливо соковитим. Тим не менш щоб кляр добре схопився, все одно доведеться трохи скористатися сковородою. Якщо відразу покласти відбивні в духовку, не вийде рум’яної скоринки, та й смак буде трохи зіпсовано. При бажанні можна замінити твердий сир плавленим сирком.
Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. борошна;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 100 г твердого сиру;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Тонко нарізати і злегка відбити куряче філе.
  • Приправити кожен шматочок м’яса за смаком.
  • У миску викласти сметану, яйце і борошно, добре перемішати.
  • На середній тертці натерти сир і висипати його в тісто, ще раз перемішати.
  • Додати в кляр улюблені спеції, сіль і перець.
  • На сковороді нагріти рослинне масло.
  • Вмочити відбивні в кляр і обсмажити приблизно за 20 секунд з кожної сторони.
  • Перекласти м’ясо на деко і запікати 10 хвилин при 200 градусах.

Тепер ви знаєте, як готувати курячу грудку в клярі. Приємного апетиту!
Куряча грудка в клярі – це сама популярна різновид відбивних. Їх дуже просто готувати, при цьому смак виходить дуже ніжним, а сама страва – ситним і ароматним. Кожному починаючому кулінару обов’язково потрібно знати, як приготувати курячу грудку в клярі, тому слід прочитати наступні поради:

  • Щоб не довелося відмивати кухонні поверхні, перед тим як відбити куряче філе, покладіть в целофановий пакетик;
  • Куряча грудка досить ніжна і сама по собі, тому не варто занадто сильно відбивати м’ясо. Якщо перестаратися, воно просто порветься і втратить форму;
  • Трохи прикрасити страва допоможе свіжа зелень, яку можна дрібно порізати і покласти в тісто разом з іншими інгредієнтами;
  • М’ясо і кляр краще приправляти окремо, щоб вийшов збалансований смак страви;
  • Відбивні в клярі можна ще додатково запанірувати з допомогою борошна або сухарів. Для цього потрібно спочатку опустити м’ясо в кляр, потім – у панірування.