Курячі котлети рубані

Рубані курячі котлети з сиром в духовці

Сир є частим гостем у багатьох м’ясних страв, але особливо цікаво він доповнює котлети. Додавання цього інгредієнта робить фарш більш ніжним і незвичний на смак. Випічка в духовці дозволяє добитися ідеальної готовності всіх компонентів і дозволити їм обмінятися смаками і ароматами. Кефір при бажанні можна замінити майонезом.
Інгредієнти:

  • 350 г курячого філе;
  • 3 ст. л. крохмалю;
  • 150 г твердого сиру;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 цибулина;
  • 100 мл кефіру;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • Зелень;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібними кубиками нарізати м’ясо, сир твердий і ріпчасту цибулю, засипати все в загальну ємність.
  • До фаршу додати подрібнену зелень, крохмаль і кефір, добре перемішати.
  • Все посолити і поперчити, ще раз перемішати і сформувати круглі котлети.
  • Форму для випічки змастити маслом і розкласти по ній котлети, залишивши між ними невеликі відстані.
  • Запікати страву 30 хвилин, попередньо розігрів духовку до 180 градусів.

Тепер ви знаєте, як готувати січені курячі котлети. Приємного апетиту!
У будь-який час дня і ночі курячі рубані котлети дозволять швидко нагодувати сім’ю смачним і ситним блюдом, особливо якщо додати до них гідний гарнір. При правильному оформленні вони підійдуть навіть для святкової трапези, дозволивши гостям не перевантажувати шлунок більш жирним м’ясом. Якщо ви ще не впевнені, що знаєте всі тонкощі, як приготувати курячі рубані котлети, скористайтеся наступними рекомендаціями:

  • Нарізаючи куряче філе, кубики треба намагатися робити якомога менше, щоб шматочки відчувалися, але створювалося відчуття фаршу;
  • Формувати рубані котлети краще всього вологими руками. Так фарш не буде рватися і краще збереже форму;
  • Прикрасити страву можна, додавши до м’яса трохи свіжої зелені. Вона перемішається з іншими інгредієнтами і зробить котлети більш яскравими;
  • Смажити котлети потрібно на середньому вогні в невеликій кількості олії. Також рекомендується накривати блюдо кришкою;
  • Фарш для рубаних котлет не повинен бути рідким, ні занадто щільним;
  • Молочний продукт для котлет (майонез, сметана, кефір) потрібно брати пожирніше, інакше фарш просто не буде ліпитися;
  • Щоб котлети в духовці були більш соковитими, потрібно періодично відкривати дверцята і поливати їх виділяється соком;
  • Для отримання хрусткої скоринки, перед тим як смажити рубані котлети, потрібно обваляти їх у панірувальних сухарях.