Французькі круасани з готового листкового тіста
Що за французький сніданок без хрускоту свіжої булки або круасана? Можливо, таке ласощі і не перенесе вас в Париж, але це не заважає почати день зі смачного і поживного десерту. Шоколадна начинка найбільш популярна для цього типу випічки, вона ніжно розтікається всередині булочки і перетворює її просто в царське частування.
Інгредієнти:
- 500 г готового листкового тіста;
- 1 щіпка борошна;
- 50 мл молока;
- 100 г шоколаду;
- 12 ч. л. цукру.
Спосіб приготування:
- Розрізати пласт тіста на 3 однакових прямокутника.
- Кожен прямокутник розрізати на 2 частини по діагоналі так, щоб вийшли трикутники з прямим кутом.
- Шоколадку поламати на окремі шматочки, викласти по 2 штуки на широку частину тіста (там, де прямий кут).
- Згорнути круасан трубочкою, почавши з боку, де начинка.
- Деко застелити пергаментним папером і викладати готові круасани вниз «хвостиком».
- За допомогою пензлика змастити кожен круасан молоком і посипати 1 чайною ложкою цукру.
- Готувати круасани 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Тепер ви знаєте, як готувати круасани з листкового тіста. Приємного апетиту!
Смачні хрусткі булочки допоможуть навіть молодої господині заслужити репутацію віртуозного кондитера. Незважаючи на хитромудру форму і незвичайні начинки, немає нічого складного в тому, як приготувати круасани з листкового тіста. Досить лише уважно прочитати рецепт і запам’ятати кілька порад від більш досвідчених колег:
- Круасани буде простіше сформувати, якщо спочатку розкачати тісто в коло;
- Заморожене листкове тісто перед початком приготування потрібно повністю розморозити;
- Згортати круасани потрібно в трубочку, починаючи від того краю, де знаходиться начинка;
- Покупне листкове тісто додатково розкочувати не потрібно, інакше круасани не вийдуть пишними;
- Щоб круасани вийшли рум’яними, перед випічкою можна змастити їх молоком або збитими яйцями;
- Якщо ви готуєте листкове тісто для круасанів самостійно, уважно слідкуйте за тим, щоб розкочувати його в одному напрямку.