Круасани з замороженого листкового дріжджового тіста
Приготування листкового дріжджового тіста – не найпростіший процес, тому краще відразу заготовляти його про запас. Заморожене в морозильній камері, воно ідеально підійде для смачних і хрустких круасанів. У цьому рецепті запропонована яблучна начинка, але її можна замінити будь-який інший на свій розсуд. Щоб яблука не потемніли під час випічки, потрібно збризнути їх лимонним соком.
Інгредієнти:
- 500 г дріжджового листкового тіста;
- 50 г родзинок;
- 1 яблуко;
- 10 г цукрової пудри;
- Цукор;
- Рослинне масло.
Спосіб приготування:
- Розділити листкове тісто на два однакових пласта і кожен ‒ в коло товщиною 3-4 мм.
- Отриманий коло нарізати на 12 однакових частин від центру (так само, як круглий пиріг чи піцу).
- Яблуко очистити і нарізати кубиками, викласти їх на більш широку частину трикутників з тіста.
- Присипати фрукти невеликою кількістю цукру і загорнути круасани, починаючи з широкого краю.
- Так само нарізати другий пласт тесту і використовувати в якості начинки родзинки.
- Скласти всі круасани на деко і залишити в теплому місці на 30 хвилин.
- Деко з випічкою помістити на 25 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
- Готові круасани посипати цукровою пудрою.