Круасани з листкового тіста

Круасани з замороженого листкового дріжджового тіста

Приготування листкового дріжджового тіста – не найпростіший процес, тому краще відразу заготовляти його про запас. Заморожене в морозильній камері, воно ідеально підійде для смачних і хрустких круасанів. У цьому рецепті запропонована яблучна начинка, але її можна замінити будь-який інший на свій розсуд. Щоб яблука не потемніли під час випічки, потрібно збризнути їх лимонним соком.
Інгредієнти:

  • 500 г дріжджового листкового тіста;
  • 50 г родзинок;
  • 1 яблуко;
  • 10 г цукрової пудри;
  • Цукор;
  • Рослинне масло.

Спосіб приготування:

  • Розділити листкове тісто на два однакових пласта і кожен ‒ в коло товщиною 3-4 мм.
  • Отриманий коло нарізати на 12 однакових частин від центру (так само, як круглий пиріг чи піцу).
  • Яблуко очистити і нарізати кубиками, викласти їх на більш широку частину трикутників з тіста.
  • Присипати фрукти невеликою кількістю цукру і загорнути круасани, починаючи з широкого краю.
  • Так само нарізати другий пласт тесту і використовувати в якості начинки родзинки.
  • Скласти всі круасани на деко і залишити в теплому місці на 30 хвилин.
  • Деко з випічкою помістити на 25 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів.
  • Готові круасани посипати цукровою пудрою.