Круасани з листкового тіста

Солоні круасани з листкового бездріжджового тіста

Хоча багато хто звикли бачити круасани тільки в ролі десерту, вони також можуть стати чудовою солоної закускою. Для цього ідеально підійде начинка на сирній основі. Замість шинки можна взяти твердий сир, морепродукти або просто обмежитися додаванням свіжої зелені. Незважаючи на відсутність дріжджів, круасани виходять досить пишними і м’якими.
Інгредієнти:

  • 500 г борошна;
  • 300 г вершкового масла;
  • 1 стакан води;
  • 1 щіпка солі;
  • 200 г шинки;
  • 100 г кисломолочного сиру.

Спосіб приготування:

  • У глибокій мисці з’єднати борошно і сіль.
  • 50 г масла розтопити до рідкого стану, змішати з водою.
  • Влити отриману суміш у миску з борошном і замісити тісто.
  • Скачати тісто в кулю, загорнути в плівку і залишити на 1 годину в холодильнику.
  • Готове тісто розділити на дві частини і кожну розкотити в тонкий пласт.
  • Обидва пласта знову обернути плівкою і помістити в холодильник на 1 годину.
  • Викласти один пласт на стіл і полити його розтопленим маслом (інших).
  • Зверху помістити другий пласт і розкачати всі качалкою.
  • Отриману корж розрізати на 2 частини, а потім на порційні трикутники.
  • Шинку натерти на тертці, сир розім’яти виделкою, змішати начинку в одній ємності.
  • На більш широку частину кожного трикутника з тіста вкласти трохи начинки.
  • Сформувати круасани і перекласти їх на деко, застелений пекарської папером.
  • Випікати 30 хвилин в розігрітій духовці при 180 градусах.