Котлети з капусти

Дієтичні курячі котлети з капустою

Курячі котлети з капустою стануть ще більш легкими, якщо частина фаршу замінити капустою. При цьому такий експеримент зробить їх не тільки дієтичними, але і дуже смачними. Блюдо напевно сподобається всім членам сім’ї, а трапеза не закінчиться без добавки, тому краще відразу наготувати смачних котлеток з капустою про запас.
Інгредієнти:

  • 1 кг курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 250 г капусти;
  • 3 ст. л. сметани;
  • 1 яйце;
  • 1 зубчик часнику;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Капусту, цибулю і філе нарізати великими шматочками, потім пропустити через м’ясорубку.
  • Додати в отриману масу сіль, перець, подрібнений часник, яйце і сметану, перемішати.
  • Зробити з фаршу котлети і смажити їх на рослинному маслі по 3 хвилини з кожного боку.

Тепер ви знаєте, як готувати котлети з капусти. Приємного апетиту!
Котлети з капустою – це легке овочеве блюдо, яке містить в собі масу корисних речовин і мінімум кілокалорій. Воно сподобається навіть завзятим м’ясоїдам, оскільки склад можна запросто розбавити будь-яким видом фаршу. Щоб легко, а головне смачно перевести все сімейство на здорове харчування, потрібно дізнатися кілька кулінарних секретів про те, як приготувати котлети з капустою:

  • Перед тим як зробити котлети, капусту потрібно нашаткувати і добре обім’яти руками. Так вона одразу пустить сік, і страва вийде більш насиченим.
  • Якщо ви готуєте котлети з додаванням м’яса, після змішування всіх інгредієнтів залиште фарш в холодильнику на 30 хвилин. Це дозволить йому добре промаринуватися.
  • Якщо під рукою не виявиться панірувальних сухарів, можна замінити їх звичайними хлібними крихтами. Також для панірування підійде борошно.
  • Щоб котлети вийшли більш ніжними, перед їх приготуванням свіжу капусту можна згасити в молоці.
  • Для приготування котлет з квашеної капусти важливо попередньо видалити всі залишки спецій (горошини перцю, шматочки лаврового листя тощо).