Дієтичні курячі котлети з капустою
Курячі котлети з капустою стануть ще більш легкими, якщо частина фаршу замінити капустою. При цьому такий експеримент зробить їх не тільки дієтичними, але і дуже смачними. Блюдо напевно сподобається всім членам сім’ї, а трапеза не закінчиться без добавки, тому краще відразу наготувати смачних котлеток з капустою про запас.
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе;
- 1 цибулина;
- 250 г капусти;
- 3 ст. л. сметани;
- 1 яйце;
- 1 зубчик часнику;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Капусту, цибулю і філе нарізати великими шматочками, потім пропустити через м’ясорубку.
- Додати в отриману масу сіль, перець, подрібнений часник, яйце і сметану, перемішати.
- Зробити з фаршу котлети і смажити їх на рослинному маслі по 3 хвилини з кожного боку.
Тепер ви знаєте, як готувати котлети з капусти. Приємного апетиту!
Котлети з капустою – це легке овочеве блюдо, яке містить в собі масу корисних речовин і мінімум кілокалорій. Воно сподобається навіть завзятим м’ясоїдам, оскільки склад можна запросто розбавити будь-яким видом фаршу. Щоб легко, а головне смачно перевести все сімейство на здорове харчування, потрібно дізнатися кілька кулінарних секретів про те, як приготувати котлети з капустою:
- Перед тим як зробити котлети, капусту потрібно нашаткувати і добре обім’яти руками. Так вона одразу пустить сік, і страва вийде більш насиченим.
- Якщо ви готуєте котлети з додаванням м’яса, після змішування всіх інгредієнтів залиште фарш в холодильнику на 30 хвилин. Це дозволить йому добре промаринуватися.
- Якщо під рукою не виявиться панірувальних сухарів, можна замінити їх звичайними хлібними крихтами. Також для панірування підійде борошно.
- Щоб котлети вийшли більш ніжними, перед їх приготуванням свіжу капусту можна згасити в молоці.
- Для приготування котлет з квашеної капусти важливо попередньо видалити всі залишки спецій (горошини перцю, шматочки лаврового листя тощо).