Котлети з капусти

Котлети з капусти і моркви з манкою

Котлети з капустою і манкою, незважаючи на овочевий склад, виходять дуже ситними і поживними. Їх можна подавати з будь-яким гарніром або у вигляді самостійного блюда. Піджарку робити не обов’язково, тим не менше з нею страву буде більш соковитим і цікавим. При бажанні замість томатної пасти можна використовувати будь-який інший соус.
Інгредієнти:

  • ½ Качана капусти;
  • 2 яйця;
  • 2 моркви;
  • 1 пучок зелені;
  • 6 ст. л. манної крупи;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 склянки води;
  • Панірувальні сухарі;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

  • Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, зелень дрібно порубати.
  • У глибокій тарілці змішати всю капусту, 2/3 моркви і кріп.
  • Додати до овочів яйця, манну крупу, сіль і перець за смаком.
  • Перемішати все між собою, дати постояти 15 хвилин, потім сформувати котлетки.
  • Обваляти котлети в панірувальних сухарях і обсмажити на олії до рум’яності.
  • Звільнити сковороду і викласти туди залишки моркви, довести до золотистого кольору.
  • Томатну пасту розвести у воді і отриманий соус вилити на сковороду з морквою.
  • Додати трохи солі, перешкодити і тушкувати ще 2-3 хвилини.
  • Котлети викласти в каструльку, полити піджаркою і накрити кришкою.
  • Тушкувати страву 10 хвилин на невеликому вогні після початку кипіння.