Котлети з капусти і моркви з манкою
Котлети з капустою і манкою, незважаючи на овочевий склад, виходять дуже ситними і поживними. Їх можна подавати з будь-яким гарніром або у вигляді самостійного блюда. Піджарку робити не обов’язково, тим не менше з нею страву буде більш соковитим і цікавим. При бажанні замість томатної пасти можна використовувати будь-який інший соус.
Інгредієнти:
- ½ Качана капусти;
- 2 яйця;
- 2 моркви;
- 1 пучок зелені;
- 6 ст. л. манної крупи;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- 2 склянки води;
- Панірувальні сухарі;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати, моркву натерти на тертці, зелень дрібно порубати.
- У глибокій тарілці змішати всю капусту, 2/3 моркви і кріп.
- Додати до овочів яйця, манну крупу, сіль і перець за смаком.
- Перемішати все між собою, дати постояти 15 хвилин, потім сформувати котлетки.
- Обваляти котлети в панірувальних сухарях і обсмажити на олії до рум’яності.
- Звільнити сковороду і викласти туди залишки моркви, довести до золотистого кольору.
- Томатну пасту розвести у воді і отриманий соус вилити на сковороду з морквою.
- Додати трохи солі, перешкодити і тушкувати ще 2-3 хвилини.
- Котлети викласти в каструльку, полити піджаркою і накрити кришкою.
- Тушкувати страву 10 хвилин на невеликому вогні після початку кипіння.